Afbeelding

Opnieuw Voucherregeling voor Friese ondernemers

Financieel

FRIESLAND - Ondernemers, die verder willen groeien, kunnen vanaf vandaag weer subsidie aanvragen via de Voucherregeling MKB Fryslân 2021-2023. Er is subsidie voor innovatie, bedrijfsontwikkeling en ondernemersontwikkeling. Dit jaar zijn er meer mogelijkheden voor energiebesparing. Provincie Fryslân stelt €1.150.000,- beschikbaar voor subsidies tussen de €2.500,- en €5.000,-.

De subsidie is bedoeld voor projecten die bijdragen aan een circulaire economie, inzetbaarheid van personeel en het digitaliseren van de onderneming. Sinds de eerste opening in 2018 is de regeling een groot succes. De regeling wordt in 2023 voor het zesde jaar opengesteld. In 2022 zijn 330 subsidies toegekend aan ondernemers.

Eén van de eerder gehonoreerde subsidieaanvragen kwam van het bedrijf Revahs dat professionele tondeuses verkoopt. Eigenaar Mark Schapelhouman: “Met behulp van de voucher hebben wij onze digitale merkstrategie en merkpositionering kunnen verbeteren. Om op die manier meer naamsbekendheid te kunnen genereren binnen Nederland en België. Het actiepunt lag al langer op tafel maar met behulp van de voucher konden we dit makkelijker en sneller realiseren. Het gaf ons een extra impuls om verder te kunnen groeien. De voucher biedt ondernemers de kans om hun plannen te realiseren om verder te kunnen groeien en excelleren.” Onder andere de barber Ammar Hafez in Leeuwarden maakt gebruik van Revahs-tondeuses.

Meer mogelijkheden voor energiebesparing

Dit jaar zijn er meer mogelijkheden voor energiebesparing. Een energiebesparingsadvies richt zich niet alleen op het productieproces, maar ook op zaken als het toepassen van restwarmte in het bedrijfspand, de aanschaf van elektrische bestelwagens of energiezuinige apparatuur.

Het is niet mogelijk om subsidie aan te vragen voor scholing van personeel en eigenaren. Wel is er budget beschikbaar voor het volgen van een strategische ontwikkelingsopleiding.

De vouchers kunnen aangevraagd worden bij het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). Je kunt je aanvraag indienen met deze link: Voucherregeling MKB Fryslân 2023 | SNN. Meer informatie staat op deze pagina.

Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 17 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 23 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00