Afbeelding

Jack Werkman voorgedragen als nieuwe burgemeester van Ooststellingwerf

Politiek

OOSTERWOLDE - De gemeenteraad draagt de heer Jack Werkman (1977) voor als nieuwe burgemeester van de gemeente Ooststellingwerf. Hij is geselecteerd door de vertrouwenscommissie van de raad, die de keuze had uit negentien kandidaten. De heer Werkman woont op dit moment in Waterlandkerkje en is lid van de VVD. 

Voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Henk Dongstra, maakte de voordracht van de nieuwe burgemeester donderdagavond bekend in een extra raadsvergadering. Kort daarvoor had de gemeenteraad in een besloten vergadering het besluit genomen om de heer Werkman voor te dragen. 

Werkman begon zijn werkzame leven in het bedrijfsleven in verschillende commerciële functies. Inmiddels is Werkman al meer dan 20 jaar actief in de lokale en regionale politiek. Na een periode als raadslid en fractievoorzitter, werd hij ook statenlid. Vanuit zijn statenlidmaatschap bij de provincie Zeeland, is Werkman in 2014 doorgestroomd naar de functie van wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Sluis. De heer Werkman zet zich naast zijn werkzame leven, ook graag in als vrijwilliger op verschillende fronten. 

Het gezin Werkman leerde Ooststellingwerf kennen door dat zij hier enkele vakanties doorbrachten. Voor Werkman is de gemeente Ooststellingwerf “een veelzijdige plattelandsgemeente waar het bruist van activiteiten. Dit alles te midden van bossen en natuurgebieden met een verscheidenheid aan dorpen die elk hun identiteit hebben. Dit maakt Ooststellingwerf de ideale plek om goed te wonen, werken en recreëren”. 

Jack Werkman wordt de opvolger van waarnemend burgemeester Sandra Korthuis. Korthuis volgde op 1 augustus 2021 Harry Oosterman op, die na bijna 16 jaar afscheid nam.

De nieuwe burgemeester wordt voorgedragen aan de minister van Binnenlandse Zaken, Hanke Bruins Slot. Die doet op haar beurt een voordracht aan koning Willem-Alexander, die Jack Werkman zal benoemen. Als alles volgens verwachting verloopt, wordt hij op 17 april 2023 geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Ooststellingwerf.

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 15 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 17 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 20 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00