Afbeelding
Foto: B'ulah Print

‘Samen gaan we het maken’

Educatie

STEENWIJK - In Steenwijk zijn er twee scholen die voortgezet onderwijs aanbieden: SG Eekeringe en RSG Tromp Meesters. Samen bieden zij alle kinderen in de Steenwijkerland en omstreken een volledig onderwijsaanbod, van praktijkonderwijs tot gymnasium. Er zijn drie locaties waar de lessen worden gegeven, met ieder een eigen accent. Wat de locaties gemeen hebben is dat zij met het onderwijsprogramma, de begeleiding en de persoonlijke leerroutes voldoende mogelijkheden bieden voor iedere leerling om het beste uit zichzelf te halen. Met een positieve bijdrage en professionele begeleiding kunnen leerlingen zich optimaal ontwikkelen en groeien naar een toekomst die bij ze past. Ieder op zijn of haar eigen unieke manier. ‘Samen gaan we het maken!’

Leerling centraal

Er is voor iedere leerling een plek op het voortgezet onderwijs in Steenwijkerland. De scholen gebruiken elkaars expertise om jou optimaal te ondersteunen tijdens je tijd op school. SG Eekeringe en de RSG Tromp Meesters bieden een veilige en positieve omgeving waarin je leert omgaan met uitdagingen en kansen die je kunt tegenkomen in het leven. Iedereen is uniek en leert op een eigen manier, daarom bieden zij maatwerk en persoonlijke ondersteuning. Jij staat centraal!

Je eigen coach

Iedere leerling heeft op de RSG Tromp Meesters en SG Eekeringe een persoonlijke coach. Hij of zij is voor jou en je ouders/verzorgers het eerste aanspreekpunt. Samen met je coach zoek je uit hoe jij het beste leert. Je leert om te gaan met het plannen van huiswerk en samenwerken. Daarnaast is er aandacht voor jou als persoon. Gaat het goed op school? Loop je tegen problemen aan? Hoe is het contact met klasgenoten? We vinden het belangrijk dat je goed in je vel zit, zodat je op school goed kunt presteren en het beste uit jezelf kunt halen.

Open Huis

Op woensdag 25 januari van 14.30 tot 21.00 uur is er Open Huis op de Lijsterbesstraat. Daar kun je terecht voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Op woensdag 1 februari is er Open Huis op de Oostwijkstraat en Stationsstraat in twee rondes. Van 15.00 tot 17.30 en van 18.30 tot 21.00 uur staan op beide locaties de deuren open. Je kunt op deze locaties terecht voor vmbo basis, kader, mavo en praktijkonderwijs, ook als je wat extra ondersteuning fijn vindt!

Afbeelding
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 15 uur geleden
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 23 uur geleden
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport gisteren
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 17 apr, 08:00