Afbeelding

Stellingwerf College voor kansrijk onderwijs!

Educatie

OOSTERWOLDE - Het Stellingwerf College in Oosterwolde biedt kansrijk onderwijs. Met kansrijk bedoelen we kwaliteit met oog voor talent. Wij streven net als alle scholen naar goede resultaten. Wij willen met nadruk de school zijn die de voorwaarde van goede resultaten verbindt met kansen en mogelijkheden voor leerlingen.

Kansen en mogelijkheden

Kansen en mogelijkheden worden bij ons vertaald in een gevarieerd aanbod en het bieden van keuzemogelijkheden. Alle onderwijsniveaus op één locatie bij elkaar maakt het mogelijk dat leerlingen soepel kunnen doorstromen. 

Leerlingen zijn heel verschillend. Bij binnenkomst in de brugklas kunnen leerlingen via één van de dakpanklassen doorgroeien naar hun eigen niveau. Leerlingen met een vwo- of basisniveau kunnen direct in de juiste leerroute plaatsnemen. 

School en samenleving

Wij vinden dat onze school midden in de samenleving moet staan. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de maatschappelijke stages. Als school vinden we het belangrijk dat leerlingen door middel van vrijwilligerswerk al vroeg ervaringen in de maatschappij opdoen. 

In het derde en vierde leerjaar verzorgen medewerkers van de school reanimatielessen. Geïnspireerd door de Hartstichting willen we onze leerlingen opleiden om het verschil te kunnen maken als elke minuut telt. 

Het enthousiasme waarmee leerlingen meewerken aan deze en andere activiteiten, sterkt ons in de visie dat hier kansen liggen voor het bevorderen van actief burgerschap en sociale integratie bij onze leerlingen. 

Prettige en veilige sfeer

Iedereen moeten met plezier naar school kunnen gaan en ouders moeten met een gerust hart de verantwoordelijkheid en de zorg voor hun kind aan de school kunnen toevertrouwen. Dat vinden we een kerntaak naast het geven van onderwijs.

Daarom zijn er door ons praktische voorwaarden voor veiligheid vastgelegd. Zo wordt in de onderbouw gewerkt met een rooster zonder tussenuren en is er dagelijkse controle op aanwezigheid.

Voor de kersverse brugklassers is een goede opvang van belang, want voor de meeste leerlingen is het een spannende stap naar het voortgezet onderwijs. Daarom organiseren wij een eerste kennismaking voor de zomervakantie. Tijdens de introductiedagen in de eerste schoolweek leren de leerlingen elkaar kennen en wordt teamvorming gestimuleerd. Leerlingen voelen zich hierdoor sneller thuis. De belangrijkste persoon voor de leerlingen is de mentor voor positieve aandacht en begeleiding. 

Wilt u nader kennismaken met de school en het kansrijke onderwijsaanbod dan bent u van harte welkom tijdens onze open dag op 8 februari 2023 van 15.00 uur tot 21.00 uur.

Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 21 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00