Afbeelding
Foto: RondOm

Goedkoop (bij)verwarmen en zo besparen op de gasrekening

Algemeen

FRIESLAND - Bijna iedereen heeft het er tegenwoordig over: de hoge gasprijs. Na een warme zomer hebben we nu toch al wel een aantal koude dagen gehad en er zullen vast nog vele volgen. Dus, hoog tijd om eens kritisch te kijken naar de manier waarop we ons huis verwarmen en of dit ook efficiënter en goedkoper kan. Zo heeft de redactie van RondOm Vandaag zich verdiept in elektrisch verwarmen en hebben we een aantal kachels toegevoegd aan onze webshop. In dit artikel lichten we deze producten uit. 

Mobiele infrarood verwarming

Infrarood verwarming is zeer energiezuinig, maar houdt er rekening mee dat je gericht verwarmt en hiermee dus voornamelijk verwarmt waar je warmte nodig bent. Met een mobiele infrarood verwarming kun je bijvoorbeeld je werkplek verwarmen of je zet hem bij je bankstel/stoel neer, zodat je heerlijk kunt genieten van de warmte die eraf komt. Het voordeel is dat je de mobiele infrarood verwarming overal mee naar toe kunt nemen en het is ook nog eens goed voor de spieren. Een nadeel aan deze soort verwarming is dat de aanschafprijs redelijk hoog is. Voor een paneel betaal je al snel € 70 of meer. 

Fiber plaatverwarming

Een andere manier van plaatselijk verwarmen kan met een fiber plaatverwarming. Deze is bijvoorbeeld te plaatsen onder het bureau en geeft warmte af. De plaat is zelfklevend en je kunt de gewenste warmte zelf instellen. In aanschaf is deze plaat goedkoper dan een infraroodpaneel. Het nadeel is dat de plaat vastzit en dus niet gemakkelijk te verplaatsen is. 

Elektrische verwarming voor aan de wand

De convector kachel behoort ook tot de categorie goedkope bijverwarming. Het is een kachel die koude lucht aanzuigt, deze opwarmt en het de ruimte induwt. Voordeel van een convector kachel is dat deze zeer stil is, dus ideaal op kantoor of in een werkruimte. Het nadeel van een convector kachel is dat deze niet energiezuinig is. Er zijn ook convector kachels met Wifi en het voordeel hiervan is dat je ze via een app kunt bedienen. 

Nog een paar tips

Er zijn dus verschillende manieren om te verwarmen. Infraroodpanelen voor plaatselijke warmte, een convector kachel om een bepaalde ruimte te verwarmen en zelfs plaatverwarming van fiber voor het plaatselijk verwarmen van een bepaalde plek (bijvoorbeeld onder het bureau). Houd bij de keuze altijd rekening mee wat er verwarmd moet worden. Wil je een ruimte verwarmen houd dan vooral rekening met het vermogen van de kachel en kies, wanneer dit kan, voor een kachel met een regelbare thermostaat. 

Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 1 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 13 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 15 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 18 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00