Rene Otten van Melkveehouderij familie Otten.
Rene Otten van Melkveehouderij familie Otten. Foto: Rob Dijkstra

Boeren komen in actie tegen stikstofbeleid

Samenleving

MAKKINGA - Op woensdag 22 juni protesteren boeren massaal tegen de aangekondigde stikstofmaatregelen. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat 40 procent van de stikstofuitstoot voortkomt uit de agrarische sector. De gevolgen voor de boeren zijn dan ook enorm: nabij natuurgebieden moet de stikstofuitstoot zelfs tot 70 procent naar beneden. Boeren plaatsen echter vraagtekens bij het onderzoek en vinden de plannen van het kabinet onrealistisch en niet terecht.

Ook in Friesland vinden er protestacties plaats, bijvoorbeeld in Ooststellingwerf. Hier verzamelen boeren zich om gezamenlijk een statement te maken. Onderdeel van de actie is om een boerenzakdoek aan je vervoermiddel te knopen om solidariteit te tonen. Bekijk hieronder een korte reportage met boer Rene Otten van Melkveehouderij familie Otten in Makkinga over wat zij precies gaan doen.


Op woensdag 22 juni om 10:30 uur verzamelen de boeren zich op het weiland van de familie Otten aan de Drie Tolhekken tegenover de Grasdrogerij in Oosterwolde. Tussen 13:30 en 14.00 uur verzamelen de boeren zich vervolgens in Oosterwolde en wordt er een gesprek aangegaan met burgermeester Sandra Korthuis. 

Een uitgebreid verhaal met boer Rene Otten over de gevolgen en potentiële oplossingen van de stikstofproblematiek lees je in alle edities van onze krant die verschijnt op woensdag 13 juli.

Afbeelding
Harry Dekker (Staatsbosbeheer), Esther Verhagen (gemeente Ooststellingwerf) en Perry de Neef (Sundo) nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème in Ooststellingwerf Gezondheid 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 4 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 8 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 20 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 22 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 28 mrt, 15:00
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00