Afbeelding

Een unieke masterclass en de langste staking in De Meenthe

Cultuur

Materclass WK 1974 met Rep, Rijsbergen en Hanegem Het iconische WK van 1974 in West-Duitsland krijgt een unieke herbeleving in het theater. Drie basisspelers van toen, aanvaller Johnny Rep, verdediger Wim Rijsbergen en middenvelder Willem van Hanegem, kijken onder leiding van presentator/bedenker Eddy van der Ley terug op het toernooi dat Oranje eeuwige roem opleverde, maar net geen wereldtitel. Masterclass WK 1974 is te zien op vrijdag 20 mei.

Johnny Rep, Wim Rijsbergen en Wim van Hanegem nemen de bezoekers, aan de hand van beelden en uitgedaagd door Eddy van der Ley, mee op een sentimental journey. Ze geven verrassende antwoorden op priemende vragen. Over de totstandkoming van het ‘totaalvoetbal’, de legendarische wedstrijd tegen topfavoriet Brazilië, de relletjes, de hand van bondscoach ‘IJzeren’ Rinus Michels en het hoe en waarom van de verloren finale. Na de pauze is er voor de bezoekers gelegenheid tot het stellen van vragen en na afloop is er een meet & greet met de topvoetballers van weleer.

Eindeloos door Ons Genoegen Blokzijl

De eindeloos lange staking, de langste die ooit in Nederland geweest is, maar liefst 843 dagen, maar ook voor de teloorgang van de firma Loos. Dat een aantal werknemers lid werd van de vakbond en daardoor meer loon voor hun werk gingen vragen viel bij de heren Loos niet in goed aarde. Ze gaven hen ontslag onder het mom van onvoldoende werk. Vervolgens namen zij nog veel meer mannen in hun kielzog mee waardoor Loos onvoldoende personeel had. Ze ronselden werknemers in Vollenhoven, Ambt Vollenhove, maar dat leidde tot vechtpartijen tussen Blokzieligers en Venosen, want de Blokzieligers wilden natuurlijk niet dat de fabriek weer ging draaien, dan viel hun machtsmiddel van staken weg.

Solidariteit, relletjes, macht, onmacht en bittere armoede in een historisch muziek en theaterspektakel te zien op zaterdag 21 en zondag 22 mei.

Afbeelding
Beeld ter illustratie
Omwonenden Noordwolde-Zuid Spannen Rechtszaak aan Tegen Lelieteler Agrarisch nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 17 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 19 apr, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 18 apr, 16:00