Jumbo De Jong in Noordwolde is helemaal vernieuwd.
Jumbo De Jong in Noordwolde is helemaal vernieuwd. Foto: Rob Dijkstra

Jumbo De Jong Noordwolde is volledig vernieuwd

Zakelijk

NOORDWOLDE - Jumbo De Jong in Noordwolde is de afgelopen weken volledig in een nieuw jasje gestoken. De winkel is groter, efficiënter en nóg gebruiksvriendelijker geworden. Daarmee is Jumbo De Jong klaar voor de toekomst. Eigenaren Hasker en Inêz de Jong spreken van een “gigantische upgrade” voor Winkelcentrum De Meulepassage. Hasker praat ons bij over de prachtige nieuwe winkel die vanaf 18 mei officieel geopend is.

Voor Hasker en Inêz de Jong kent een verbouwing weinig geheimen meer. Beide ondernemers beschikken over jarenlange ervaring in de supermarkt. Zo is het stel al zo’n 20 jaar actief in Noordwolde. Eerst bij de C1000, waar ook twee keer een verbouwing plaatsvond, en vanaf 2015 bij de Jumbo, waar zij nog altijd met veel passie en liefde werken. “Het is de vierde verbouwing in twintig jaar tijd”, vertelt Hasker trots. “We vinden het belangrijk, want we hebben met onze winkel ook een regiofunctie. We zijn er dan ook niet alleen voor Noordwolde, maar ook voor de plaatsen hier omheen. De nieuwe winkel voldoet helemaal aan de nieuwste uitgangspunten van Jumbo.”

De winkel is gemaximaliseerd

Zo is de winkel onder andere gemaximaliseerd van 1365 vierkante meter naar 1900 vierkante meter. “De winkel is ruim opgezet en opgedeeld in werelden. De gangpaden zijn opgesplitst, waardoor de winkel niet langer een min of meer ‘verplichte’ looprichting heeft. Daardoor kunnen de consumenten makkelijker en vrijer door de winkel bewegen.”

“Het is een prachtige winkel waar iedereen met heel veel plezier haar boodschappen kan halen.”

Een breder assortiment

Daarnaast betekent een ruimere winkel ook een breder assortiment. Om dat allemaal overzichtelijk te houden, is de supermarkt opgesplitst in verschillende werelden. “Zo heb je bijvoorbeeld een wereld van keukens. Hier vind je traiteur maaltijden, pizza’s, sushi en belegde broodjes. Daarnaast heb je een wereld van groente, van brood, kaas en vleeswaren, een wereld van diepvries, bieren en wijnen, je kunt het zo gek niet bedenken.”

Zelf afrekenen

Een andere belangrijke toevoeging zijn de zelfscan checkouts. “Hiermee kunnen de klanten helemaal zelf afrekenen bij de kassa. Daarmee vergroten we het gebruiksgemak in de winkel en kunnen de mensen nog efficiënter boodschappen doen.”

Automatisering is sowieso een belangrijk onderdeel van de nieuwe Jumbo, want zo zijn er naast de zelfscan checkouts bijvoorbeeld ook elektronische schaplabels toegevoegd, waardoor een verkeerde prijscommunicatie ook verleden tijd is. 

Praktische veranderingen

Ook praktisch zijn er de nodige dingen veranderd in de winkel. “We hebben onder andere de winkel die in de passage staat overgenomen. Daardoor konden we de vloer omhoog brengen, waardoor hij weer vlak loopt met de winkel. Eerder hadden we namelijk nog wel eens winkelwagens die wegrolden, dat is nu echt veel beter geworden.” 

Een andere aanpassing is het koelsysteem. “Het koelsysteem dateerde alweer uit 2004 en draaide op koudemiddelen freon. Daar wil de overheid vanaf. Supermarkten hebben een afspraak gemaakt met de overheid dat voor een bepaalde termijn de freon eruit is. Het koelsysteem is daarom ook helemaal vernieuwd en voldoet aan de eisen.”

Trots op het resultaat

Hasker is trots op het eindresultaat. “Trots op het complete nieuwe plaatje wat we hebben neergezet. Het is moeilijk in één woord te omschrijven. Winkelcentrum De Meulepassage heeft een gigantische upgrade gekregen in uitstraling. Het is een prachtige winkel geworden, waar iedereen met heel veel plezier haar boodschappen kan halen. We kunnen heel wat jaren vooruit.”

Ben jij nieuwsgierig naar de nieuwe winkel? Vanaf 18 mei is Jumbo De Jong officieel weer geopend! 

Jumbo De Jong Noordwolde
Industriestraat 18
8391 AG Noordwolde
Tel: 0561 438 610

Jumbo De Jong is vanaf 18 mei weer geopend.
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 3 uur geleden
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
VOGELS VAN HET DRENTS-FRIESE WOLD Natuur 15 apr, 08:58
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Afbeelding
Grip en Glans maakt het leven leuker Zorg & Welzijn 13 apr, 09:00
Afbeelding
Aangescherpte maatregelpakketten geven zicht op uitvoering FPLG Algemeen 12 apr, 18:00