Winnares Crazy 88 Renske Goedhart (9) met haar vader
Winnares Crazy 88 Renske Goedhart (9) met haar vader Foto: Buurtsport Scala

Renske uit Langedijke wint Crazy 88

Algemeen

OOSTERWOLDE - Renske Goedhart (9) van basisschool In de Kring heeft in de kerstvakantie meegedaan aan de Crazy 88 van Scala Buurtsport. De opdracht luidde om 88 spelletjes te doen; variërend van stapel een toren van wc-rollen, verkleed je als held, knuffel een boom, doe de regendans tot aan maak een fietstocht.

,,Sommige opdrachten vond ik wel moeilijk maar ik vond het erg leuk om te doen, vooral de opdracht dat ik een bal op mijn vinger moest laten draaien,’’ vertelt de enthousiaste Renske. De 88 spelletjes konden zo gedaan worden maar wie mee wilde doen aan het prijzenpakket van Scala Buurtsport moest daarvoor alles vastleggen op film en insturen. Renske heeft dit gedaan en alle 88 activiteiten voltooid met hulp van haar broer, vader maar ook buren werden ingeschakeld om de 88 spelletjes te voltooien. Renske is daarmee de winnaar van de Crazy 88.

,,Vanwege de coronamaatregelen konden de reguliere vakantieactiviteiten in de sporthallen niet doorgaan voor basisschoolkinderen en de jongeren. Daarom hebben we gekozen voor een alternatief, spelletjes die kinderen in hun kerstvakantie konden doen. Gezien de maatregelen zal dit in de voorjaarsvakantie anders zijn.’’ aldus Willem de Roo buurtsportcoach bij Scala.

Afbeelding
Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 1 uur geleden
Afbeelding
Cybercriminaliteit in Friesland neemt af met 22,8% Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Dit is wat ik vind van ‘cancel culture’ Column 19 uur geleden
Afbeelding
Overstekende fietsster ernstig gewond bij aanrijding met auto in De Hoeve Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen gisteren
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 23 mei, 10:00
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 22 mei, 20:00
Afbeelding
“De kogel gaat langzamer, dus moet je je stiller houden” Sport 22 mei, 12:00