Burgemeester Tjeerd van der Zwan en Christel Koning
Burgemeester Tjeerd van der Zwan en Christel Koning

Christel Koning ontvangt de Gouden Speld

Algemeen

HEERENVEEN - Op 11 januari, tijdens de digitale Nieuwjaarsreceptie, live vanuit het Posthuis Theater is er bekend gemaakt wie de Gouden Speld van 2022 in ontvangst mocht nemen. De Gouden Speld is een blijk van waardering voor die persoon of organisatie die (het afgelopen jaar) op bijzonder positieve wijze een bijdrage heeft geleverd aan de doorontwikkeling, het positieve imago en de promotie van de regio Heerenveen. Deze prijs is een initiatief van regio Heerenveen ’n Gouden Plak, is gemaakt door Atelier De Bron uit Heerenveen en wordt jaarlijks uitgereikt door de burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Eerder die middag heeft Burgemeester Tjeerd van der Zwan een bezoek gebracht aan restaurant Hof van de Koning in Heerenveen om Christel Koning persoonlijk te verrassen en de Gouden Speld te overhandigen. Het bezoek werd vastgelegd op beeld en was terug te zien tijdens de livestream van de digitale Nieuwjaarsreceptie live vanuit het Posthuis Theater met host Theo Woudstra, burgemeester Tjeerd van der Zwan, voorzitter regio Heerenveen ’n Gouden Plak Frank van Hout en winnaar Gouden Speld 2019 Jacco Kuiper.

In het dagelijks leven is Christel Koning eigenaar van Hof van de Koning. Afkomstig uit een écht horeca gezin, jarenlang actief in de regio en betrokken bij het dorp Oranjewoud. En dat typeert Christel: ze heeft een grote betrokkenheid, is een verbinder en immer positief.

Voor de horeca heeft Christel een groot hart. Als voorzitter van de KHN afdeling Heerenveen is ze al vele jaren actief en speelt ze een belangrijke verbindende rol tussen gemeente en de horeca. In goede tijden, maar ook in tijden waarin de horeca hard wordt getroffen door de maatregelen rondom de corona pandemie. Altijd kijken naar wat wél mogelijk is.

Maar naast de horeca doet Christel nog veel meer. Ze heeft onder andere aan de basis gestaan van de ontwikkeling van Centrumpromotie Heerenveen, de G20 in het centrum, is betrokken bij het vrouwenvoetbal, lid van de werkgroep Vorstelijk Oranjewoud en jarenlang bestuurslid van regio Heerenveen ’n Gouden Plak geweest. Ze wil de haar zo eigen gastvrijheid en vriendelijkheid graag maken tot handelsmerk voor heel regio Heerenveen.

De Nieuwjaarsreceptie Regio Heerenveen ’n Gouden Plak is terug te zien via https://www.ngoudenplak.nl/nieuwjaarsreceptie/ en is mede mogelijk gemaakt door het Posthuis Theater, JC-Music, Euro Entertainment, Project Totaal Okido en gemeente Heerenveen.

Afbeelding
Afbeelding
Aanbiedingsdocument Friese IJsselmeerkust aangeboden aan mienskip Samenleving 33 minuten geleden
Afbeelding
CityProms 2022 trekt 16.500 bezoekers Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
Tall Ships Races Harlingen presenteert programma Evenement 10 uur geleden
Afbeelding
Veteranencafé belangrijk maar vooral ook gezellig Samenleving 27 jun, 18:00
Afbeelding
Feestelijke opening kledingbank Kledingmaatje op 30 juni Algemeen 27 jun, 15:00
Afbeelding
Bewoners van gemeente Ooststellingwerf kamperen van 15 tot en met 17 juli in eigen buurt Recreatie & Ontspanning 27 jun, 11:33
Afbeelding
Groep senioren leeft onnodig onder het sociaal minimum Financieel 26 jun, 15:00
Afbeelding
Oud-Olympiër brengt Wolvega passie voor roeien bij Sport 26 jun, 12:00