Elise Akkerman voelt zich thuis in Bolsward
Elise Akkerman voelt zich thuis in Bolsward

Bij Boalsert Bakery kun je niet alleen voor oliebollen terecht, maar ook voor een praatje

Zakelijk

BOLSWARD - Wanneer je in gesprek gaat met Elise Akkerman van oliebollenkraam Boalsert Bakery, valt je gelijk op hoeveel passie Elise heeft voor het vak. Vol enthousiasme vertelt ze aan deze krant over het ontstaan van haar bedrijf, de bijzondere verhalen van haar klanten en haar haar voorliefde voor Bolsward: “Ik sta nu vijftien jaar lang in Bolsward en voel mij hier helemaal thuis. Het bijzonderste vind ik dat er mensen zijn die speciaal even een oliebol komen kopen om een praatje te maken.”

42 jaar geleden begint de schoonmoeder van Elise Akkerman haar eigen oliebollenkraam op de Appelmarkt in Bolsward. De alleenstaande vrouw bouwt haar bedrijf zelf op en later staat ook Elise’s schoonvader in de kraam: “Toen mijn man, hun zoon, achttien werd, kreeg hij van zijn ouders de sleutel van de oliebollenkraam. Ze zeiden; je weet waar hij staat, je weet hoe het moet, het is nu jouw beurt.” Elise’s man neemt het roer over, ontmoet Elise en zo komt het dat nu ook Elise in de kraam staat, inmiddels al vijftien jaar.

Oliebollen zijn natuurlijk een seizoensproduct en om toch ook in de zomer geld in het laadje te brengen, staat Elise in de warme seizoenen op de kermis met een ballenrolspel. Haar man heeft een carrosseriebedrijf en bouwt kramen voor kermisexploitanten. Zo zorgen ze ervoor dat er altijd een inkomenszekerheid is. In oktober wordt de oliebollenkraam weer naar Bolsward gereden, inmiddels op een vast stekkie bij het busstation aan de Sneekerstraat. De naam van de kraam; Boalsert Bakery, is een eerbetoon voor de stad, waar Elise zich inmiddels helemaal thuis voelt.

Elise is een bekend gezicht geworden voor veel Bolswarders: “Ik maak graag een praatje met mijn klanten. Mijn vaste klanten heb ik goed leren kennen en zij kennen mij. Ze vragen aan mij hoe het met mij gaat, en op mijn beurt vraag ik naar hun verhaal. Het is heel bijzonder om te weten dat mensen speciaal voor dat gesprekje naar je toe komen.”

Naast die persoonlijke service zijn de oliebollen van Akkerman’s Boalsert Bakery gewoon ook heel lekker: In 2018 worden de oliebollen bekroond met goud, in 2019 de krentenbollen en in 2019 zijn onze krentenbollen uitgeroepen tot de lekkerste in heel Friesland.” Naast de klassieke olie- en krentenbollen zijn er ook appel-, berliner- en rumrozijnenbollen te krijgen bij Boalsert Bakery. Voor het weekend maakt Elise vaak een speciale bollen en ook op verzoek kan ze de heerlijkste specialiteiten maken, bijvoorbeeld met banaan, kersen en speculaas. Sinds dit seizoen maakt ze ook churros, een spaanse specialiteit van vers deeg, gemaakt in de frituur, vaak gecombineerd met kaneelsuiker. Elise kan er ook nog een hele topping aan toevoegen, ze heeft vier verschillende soorten chocolade en een heerlijke karamel toppings.

Op de Facebookpagina ‘Akkerman’s Oliebollenkraam Bolsward’ kun je hun mooie acties vinden. Over acties gesproken, hou ook de FB-pagina van RondOm in de gaten. Hierop geeft Elise binnenkort 100 oliebollen weg!

Afbeelding
Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 12 aug, 14:00
Afbeelding
Grote verschillen in ‘laadpaaldichtheid’ Friese gemeenten Duurzaamheid 8 aug, 20:00
Afbeelding
SLOWTriatlon Waterland van Friesland op zaterdag 10 september Evenement 8 aug, 16:00
Afbeelding
Voor jou, de natuur en de goede doelen Algemeen 4 aug, 12:00
Afbeelding
Súdwest-Fryslân treedt hard op tegen verkoop lachgas Politie 4 aug, 09:30
Afbeelding
Thuisbatterij voor twee op de drie Nederlanders Duurzaamheid 2 aug, 14:00
Afbeelding
Arriva brengt bezoekers met speciale Sneekermeerbus naar Sneekweek Algemeen 1 aug, 11:02
Afbeelding
Publiek geeft tentoonstelling À la campagne in Fries Museum hoog rapportcijfer Cultuur 29 jul, 16:00