De corona-was wordt verpakt in felrode zakken
De corona-was wordt verpakt in felrode zakken

Corona-was neemt toe bij Rentex

Zakelijk

De Bolswarder wasserij Rentex ziet de corona-was per week met 9.000 KG stijgen. Bij de eerste uitbraak op de top in april was dat maar liefst 40.000 KG. De wasserij telt 450 medewerkers die dagelijks met veel zorg de kleding en bed/badgoed textiel op een veilige manier behandelen. Rentex verzorgt onder andere voor 30 ziekenhuizen in Nederland al het wasgoed. RondOm vroeg aan Willem Nieuwenhuis, manager KAM, techniek en gebouwen, hoe het bedrijf precies te werk gaat.

Wat doet Rentex?

Rentex is specialist op het gebied van reinigen van textiel en dienstkleding in ziekenhuizen en zorginstellingen. Ook verzorgt het bedrijf dagelijks de reiniging van de kleding van de bewoners in zorginstellingen. Met een complete dienstverlening wil Rentex de klant volledig ontzorgen op het gebied van wasgoed. De Bolswarder wasserij is één van de grootste zelfstandige wasserijen van Nederland.

Hoe gaat dat nou eigenlijk in zijn werk, dat wassen van corona-kleding?

“Rentex hanteert een zeer streng protocol; het wasgoed van corona afdelingen wordt apart verpakt in rode plastic waszakken verzameld in wascontainers die worden gedateerd en afgedekt met een plastic binnen en buitenhoes voorzien van het kenmerk ‘Covid-19 besmet wasgoed’. Onze chauffeurs maken bij het ophalen van het wasgoed bij onze relaties, gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. De met Covid-19 gekenmerkte containers worden als laatste in de vrachtwagens geladen om als eerste gelost te worden bij ons bedrijf in een separaat van de wasserij ingerichte ruimte. In deze ruimte worden de containers gekenmerkt met de datum van ontvangst. Na 5 dagen quarantaine wordt het wasgoed in behandeling genomen”.

Hoe weten jullie of de was daadwerkelijk corona-vrij is?

“Het virus is na 3 dagen dood (RIVM); wij hebben een extra veiligheid (mede conform advies brancheorganisatie) van nog eens 2 dagen ingebouwd. Verder wast Rentex het wasgoed op 60°C met een cocktail van chemie en enzymen”.

Wat was het toppunt van de corona-was?

“Bij de eerste uitbraak op de top in april behandelde Rentex 40.000kg Covid was per week. Inmiddels zien we een stijging van ca.3000kg/week in augustus naar nu 9000kg/wk”.

Is het allemaal te behappen voor jullie bedrijf?

“Ja, Rentex heeft voldoende was- en opmaak capaciteit. De bedrijfsprocessen zijn zodanig ingericht dat de dienstverlening naar de gezondheidszorg ongestoord voortgang vindt”.

Hebben jullie nog tips voor de mensen thuis: hoe om te gaan met het wassen van de kleding?

“Volg de instructie die het RIVM geeft voor het thuiswassen”.

Meer weten over de dienstverlening van Rentex? www.rentex.nl

Bolswarder wasserij ziet stijging naar 9,000 KG Covid-was per week

Afbeelding
Afbeelding
Oudste gedeelte archief Stavoren gedigitaliseerd Historie 27 jan, 15:05
Afbeelding
Súdwest-Fryslân investeert 3 miljoen extra in wegen en kades Politiek 27 jan, 10:49
Afbeelding
Uniek onderwijs voor kinderen met autisme bestendigd met samenwerkingsovereenkomst Educatie 26 jan, 15:35
Afbeelding
Atrium gaat schrijfcursus aanbieden in Sneek Educatie 26 jan, 09:36
Afbeelding
Gemeente erkent zorgen Offingawier en verkent nieuwe route naar De Potten Samenleving 25 jan, 15:04
Afbeelding
Dames Friso Sneek na twee sets op stoom tegen Voltena (3-2) Sport 23 jan, 10:39
Afbeelding
Wie maakt de langste houten trein? Evenement 23 jan, 10:16
Afbeelding
Bodemtriomf heren VC Sneek op C.S.V. (3-1) Sport 23 jan, 09:01