VC Sneek en Optisport bundelen krachten
VC Sneek en Optisport bundelen krachten Foto: VC Sneek

VC Sneek bundelt krachten met Optisport

Sport

SNEEK - VC Sneek en Optisport zijn een vruchtbare samenwerking aangegaan op het gebied van krachttraining en begeleiding. Spelers en speelsters van de beide hoogste teams kunnen vanaf heden onbeperkt gebruik maken van de faciliteiten bij Optisport. “Door met elkaar de handen ineen te slaan kunnen we op sportief terrein een professionele samenwerking aangaan”, zegt teamleider Martin Bruining van Optisport.

Gezien de trainingsintensiteit- de heren trainen drie keer en de dames vier maal per week - is het zaak preventief te handelen en blessures te voorkomen. “Het is belangrijk dat we de belastbaarheid van de spelers en speelsters op peil houden en daarbij past een programma op maat”, legt Martin Bruining uit.

Professionele begeleiding

De teamleider van Optisport hoopt dat door de krachtraining de spelers fit blijven. Beide ploegen spelen op een dusdanig niveau dat een professionele begeleiding essentieel is. “Je moet steeds hoger springen, er wordt harder geslagen en je moet bij het landen geen blessures oplopen. Fit zijn en vooral fit blijven”, benadrukt hij met name het laatste.

Belangrijke rol

Zowel VC Sneek en Optisport zijn blij dat zij elkaar gevonden hebben. “Preventie is belangrijk”, stelt Martin Bruining resoluut. “Professionaliteit is van groot belang is en daarin kunnen wij bij VC Sneek een belangrijke rol in spelen met onze kennis en expertise”. Naast de krachttraining ontvangen leden en Vrienden van VC Sneek 15 procent korting bij Optisport en zijn er vrijkaartjes voor de kinderen in een goodybag als ze een wedstrijd bezoeken.

Bron: VC Sneek

Afbeelding
Friso Sneek treft runner up Draisma Dynamo in halve finale Sport 16 minuten geleden
Afbeelding
Ontdek Kinderdans bij Kunstencentrum Atrium! Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Visles op OBS de Oudvaart Sneek Algemeen 15 apr, 08:48
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00
Afbeelding
Herdenk op 4 mei bij het Kazemattenmuseum Verhalen uit de buurt 11 apr, 12:00
Afbeelding
Bijna kwart Nederlanders heeft probleem met stoelgang Gezondheid 11 apr, 10:00
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 15:49
Afbeelding
Dieuwke Kramer uit Sneek maakt debuut als presentatrice bij Tijd Voor Volleybal Sport 10 apr, 10:19