VC Sneek en Optisport bundelen krachten
VC Sneek en Optisport bundelen krachten Foto: VC Sneek

VC Sneek bundelt krachten met Optisport

Sport

SNEEK - VC Sneek en Optisport zijn een vruchtbare samenwerking aangegaan op het gebied van krachttraining en begeleiding. Spelers en speelsters van de beide hoogste teams kunnen vanaf heden onbeperkt gebruik maken van de faciliteiten bij Optisport. “Door met elkaar de handen ineen te slaan kunnen we op sportief terrein een professionele samenwerking aangaan”, zegt teamleider Martin Bruining van Optisport.

Gezien de trainingsintensiteit- de heren trainen drie keer en de dames vier maal per week - is het zaak preventief te handelen en blessures te voorkomen. “Het is belangrijk dat we de belastbaarheid van de spelers en speelsters op peil houden en daarbij past een programma op maat”, legt Martin Bruining uit.

Professionele begeleiding

De teamleider van Optisport hoopt dat door de krachtraining de spelers fit blijven. Beide ploegen spelen op een dusdanig niveau dat een professionele begeleiding essentieel is. “Je moet steeds hoger springen, er wordt harder geslagen en je moet bij het landen geen blessures oplopen. Fit zijn en vooral fit blijven”, benadrukt hij met name het laatste.

Belangrijke rol

Zowel VC Sneek en Optisport zijn blij dat zij elkaar gevonden hebben. “Preventie is belangrijk”, stelt Martin Bruining resoluut. “Professionaliteit is van groot belang is en daarin kunnen wij bij VC Sneek een belangrijke rol in spelen met onze kennis en expertise”. Naast de krachttraining ontvangen leden en Vrienden van VC Sneek 15 procent korting bij Optisport en zijn er vrijkaartjes voor de kinderen in een goodybag als ze een wedstrijd bezoeken.

Bron: VC Sneek

!
Afbeelding
Friso Sneek in sneltreinvaart klaar met FAST (3-0) Sport 36 minuten geleden
Afbeelding
Joke Schilling IJlst en Trienke Hoogenberg Leeuwarden in finale Ouderen Songfestival Algemeen 46 minuten geleden
Afbeelding
24 woningen op braakliggend terrein De Finke Koudum Politiek 24 nov, 10:07
Afbeelding
It Soal Workum wordt vijfde opvanglocatie in Súdwest-Fryslân Algemeen 23 nov, 15:20
Afbeelding
Gouden dwarsligger voor Astrid Schots Winnen 22 nov, 15:00
Afbeelding
Heren VC Sneek naderen koploper Pegasus na zege op Donitas Sport 21 nov, 10:21
Afbeelding
Gemeente Súdwest-Fryslân verruimt doelgroep voor de Energietoeslag Financieel 21 nov, 10:00
Afbeelding
CBS De Twine stralend middelpunt volleybalclinic VC Sneek Sport 21 nov, 09:50