Afbeelding
Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Nyck De Vries gaat toch deelnemen aan 24 uur van Le Mans

Sport

SNEEK - Autocoureur Nyck de Vries neemt toch deel aan de 24 uur van Le Mans. De Sneker vervangt Philippe Cimadomo, die na meerdere incidenten in de vrije training van de legendarische race is geschorst van deelname. Hij zal uitkomen voor het Franse TDS Racing in de LMP2 klasse, de lagere klasse voor prototype auto’s. De Vries zal zijn stoeltje delen met Landgenoot Tijmen van der Helm, die ook voor TDS uit zal komen. 

De Formule 2 en Formule E kampioen neemt deel aan zijn vierde 24 uur van Le Mans. Eerder deed hij in 2019 en 2020 mee met Racing Team Nederland en in 2021 met G-Drive Racing. 

Eerder dit jaar maakte Nyck zijn debuut in de Formule 1, door in Barcelona de eerste vrije training te rijden voor F1-team Williams.

Hij zal de race, die zaterdag 11 juni om 16:00 begint, koud van start gaan. Alle vrije trainingen zijn al geweest, dus de Vries zal het moeten doen met de Warming-up om de auto te leren kennen. De 24 uur van Le mans is een jaarlijkse lange afstandsrace op het beruchte Circuit de la Sarthe en valt binnen het World Endurance Championship. In totaal zijn er vier verschillende klassen. De LMP1 zijn de snelsten en strijden om de algemene winst. Daarna komen de LMP2 die minder downforce hebben en zonder hybride systemen rijden. Ook zijn er twee toerwagen klassen.

Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 12 aug, 14:00
Afbeelding
Grote verschillen in ‘laadpaaldichtheid’ Friese gemeenten Duurzaamheid 8 aug, 20:00
Afbeelding
SLOWTriatlon Waterland van Friesland op zaterdag 10 september Evenement 8 aug, 16:00
Afbeelding
Voor jou, de natuur en de goede doelen Algemeen 4 aug, 12:00
Afbeelding
Súdwest-Fryslân treedt hard op tegen verkoop lachgas Politie 4 aug, 09:30
Afbeelding
Thuisbatterij voor twee op de drie Nederlanders Duurzaamheid 2 aug, 14:00
Afbeelding
Arriva brengt bezoekers met speciale Sneekermeerbus naar Sneekweek Algemeen 1 aug, 11:02
Afbeelding
Publiek geeft tentoonstelling À la campagne in Fries Museum hoog rapportcijfer Cultuur 29 jul, 16:00