Afbeelding

Met zijn allen op de trappers voor bomen!

Samenleving

SNEEK - Op maandag 19 september begint de pilotfietsactie Slimme Fietsers Scoren Bomen! Medewerkers van vijf grote Friese werkgevers fietsen in 100 werkdagen 180.000 km woon-werkverkeer en scoren daarmee 3000 bomen. Provincie Fryslân en de gemeenten Smallingerland, Súdwest-Fryslân, Waadhoeke en Leeuwarden slaan als werkgevers de handen ineen met deze actie. Ze dagen hun autorijdende medewerkers uit vaker op de fiets naar het werk te gaan, maar ook de trouwe altijd-naar-het-werk-fietsende medewerkers doen mee. Slimme Fietsers Scoren Bomen is een actie van Werk Slim, Reis Slim en duurt tot en met 15 januari 2023.

“Hoe krijg je meer medewerkers uit de auto en op de fiets? Dat is een vraag die werkgevers zichzelf regelmatig stellen”, zegt Peter Post, projectleider Werk Slim, Reis Slim voor het Project Fiets. “Met Slimme Fietsers Scoren Bomen verwachten we medewerkers op een uitdagende en sympathieke manier te motiveren vaker de fiets naar het werk te pakken. Ze sparen met de fietskilometers punten voor bomen, ze doen mee aan individuele challenges en hun organisaties strijden tegen elkaar. De voordelen zijn duidelijk: een slimme fietser wordt fitter, draagt bij aan een gezonde leefomgeving, zorgt voor minder CO2-uitstoot en helpt mee aan een groener Friesland. Dit maakt het fietsen extra motiverend!“

Peter Post hoopt dat de pilot een groot succes is, zodat volgend jaar werkgevers in de hele provincie mee kunnen doen. “Minder auto’s en meer fietsers betekent meer CO2-reductie en de gescoorde bomen filteren CO2 uit de lucht. Dat is dubbele winst.” Staatsbosbeheer en Toogethr doen mee aan deze actie: de bomen komen van Staatsbosbeheer, de fietsapp is van Toogethr.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 3 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00