Afbeelding

Met zijn allen op de trappers voor bomen!

Samenleving

SNEEK - Op maandag 19 september begint de pilotfietsactie Slimme Fietsers Scoren Bomen! Medewerkers van vijf grote Friese werkgevers fietsen in 100 werkdagen 180.000 km woon-werkverkeer en scoren daarmee 3000 bomen. Provincie Fryslân en de gemeenten Smallingerland, Súdwest-Fryslân, Waadhoeke en Leeuwarden slaan als werkgevers de handen ineen met deze actie. Ze dagen hun autorijdende medewerkers uit vaker op de fiets naar het werk te gaan, maar ook de trouwe altijd-naar-het-werk-fietsende medewerkers doen mee. Slimme Fietsers Scoren Bomen is een actie van Werk Slim, Reis Slim en duurt tot en met 15 januari 2023.

“Hoe krijg je meer medewerkers uit de auto en op de fiets? Dat is een vraag die werkgevers zichzelf regelmatig stellen”, zegt Peter Post, projectleider Werk Slim, Reis Slim voor het Project Fiets. “Met Slimme Fietsers Scoren Bomen verwachten we medewerkers op een uitdagende en sympathieke manier te motiveren vaker de fiets naar het werk te pakken. Ze sparen met de fietskilometers punten voor bomen, ze doen mee aan individuele challenges en hun organisaties strijden tegen elkaar. De voordelen zijn duidelijk: een slimme fietser wordt fitter, draagt bij aan een gezonde leefomgeving, zorgt voor minder CO2-uitstoot en helpt mee aan een groener Friesland. Dit maakt het fietsen extra motiverend!“

Peter Post hoopt dat de pilot een groot succes is, zodat volgend jaar werkgevers in de hele provincie mee kunnen doen. “Minder auto’s en meer fietsers betekent meer CO2-reductie en de gescoorde bomen filteren CO2 uit de lucht. Dat is dubbele winst.” Staatsbosbeheer en Toogethr doen mee aan deze actie: de bomen komen van Staatsbosbeheer, de fietsapp is van Toogethr.

!
Afbeelding
Friso Sneek in sneltreinvaart klaar met FAST (3-0) Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Joke Schilling IJlst en Trienke Hoogenberg Leeuwarden in finale Ouderen Songfestival Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
24 woningen op braakliggend terrein De Finke Koudum Politiek 24 nov, 10:07
Afbeelding
It Soal Workum wordt vijfde opvanglocatie in Súdwest-Fryslân Algemeen 23 nov, 15:20
Afbeelding
Gouden dwarsligger voor Astrid Schots Winnen 22 nov, 15:00
Afbeelding
Heren VC Sneek naderen koploper Pegasus na zege op Donitas Sport 21 nov, 10:21
Afbeelding
Gemeente Súdwest-Fryslân verruimt doelgroep voor de Energietoeslag Financieel 21 nov, 10:00
Afbeelding
CBS De Twine stralend middelpunt volleybalclinic VC Sneek Sport 21 nov, 09:50