Thea en haar man Piet zijn naar Rusland vertrokken.
Thea en haar man Piet zijn naar Rusland vertrokken. Foto: Thea Westra

UPDATE: Thea in Rusland voor HSCT-behandeling

Gezondheid

Hoopvol nieuws vanuit Stiens! De afgelopen week zijn Thea en haar man Piet vertrokken naar Rusland voor de HSCT-behandeling. Deze behandeling is nodig om Thea haar progressieve vorm van MS te bestrijden. De kosten van de behandeling bedragen maar liefst 60.000 euro, waardoor er een actie voor Thea op poten is gezet. Hier is tot nu toe al meer dan 23.000 euro uit voort gekomen.

Op 8 januari 2014 kreeg Thea de diagnose MS waarna haar wereld even instort. Al snel krijgt ze te horen dat ze lijdt onder een erg progressieve vorm waarbij de artsen in Nederland niets voor haar kunnen betekenen. “Helaas ging ik lichamelijk snel achteruit. Veel te snel als je het mij vraagt. Een stukje wandelen ging al snel niet meer en dat is juist wat ik samen met mijn man en kleinkinderen zo graag doe. Natuurlijk kan en wil ik dit niet accepteren en heb ik van alles geprobeerd. Medicijnen mochten helaas ook niet baten. Ik breng een groot deel van de dag door in een rolstoel en ik voel dat mijn lichaam aan het verliezen is van deze rotziekte.”

Hoop 

Toch houdt Thea hoop op een goede afloop. Zeker wanneer ze leest over een speciale behandeling in Rusland. “Hoop is iets wat mij op de been houd, samen met de liefde om mij heen. Hopen op het bij elkaar verzamelen van een mooi bedrag, dat kan bijdragen aan een HSCT behandeling in Rusland. “Na het inlezen van de behandeling en het terugzien van goede resultaten, ben ik ervan overtuigd dat dit mijn leven kan veranderen. De kwaliteit van leven kan mij teruggegeven worden. Ik zou dan weer kunnen genieten van de mooie dingen die het leven ons gegeven heeft en natuurlijk van en met mijn kleinkinderen.”

Onderweg naar Rusland

Thea is afgelopen week vertrokken naar Rusland om de behandeling te ondergaan. Ze schrijft op de website van GoFundMe: “Vandaag ben ik samen met Piet vertrokken naar Rusland. Het gaat nu echt beginnen en het wordt een spannende en zware periode. We hopen op een positief einde. Ik zal proberen als het fysiek mogelijk is jullie op de hoogte te blijven houden van mijn behandeling. Liefs Thea”

Heel veel succes en sterkte Thea! 

Afbeelding
Onderzoek: In Leeuwarden en Achtkarspelen wonen meeste rokers van Friesland Zorg & Welzijn 23 uur geleden
Afbeelding
'Post uit Berlijn', de oorlog door de ogen van een gedeporteerde student Historie 29 sep., 15:00
Afbeelding
Nieuwe #kalfbijkoe boer in Friesland Agrarisch nieuws 29 sep., 12:00
Afbeelding
Dit zijn de populairste spelers van de Eredivisie 2023-2024 Sport 29 sep., 08:00
Afbeelding
Nog kaarten beschikbaar voor Super Cupduel Friso Sneek vs Sliedrecht Sport Sport 28 sep., 16:23
Afbeelding
Woningbouw op plek Zuiderkerk Sneek, mogelijkheden worden onderzocht Wonen 28 sep., 12:00
Afbeelding
Kaartverkoop Europa Cup duels Friso Sneek gestart! Sport 28 sep., 09:23
Afbeelding
Dit zijn de meest verkeerd begrepen songteksten Samenleving 28 sep., 08:00