Dublin Legends
Dublin Legends Foto: Dublin Legends

Aartsvaders van de Ierse Folk weer op veldtocht

Evenement

SNEEK - Zeg je Ierland, dan zeg je ‘The Wild Rover’,’ Dirty Old Town’, ‘Whiskey In The Jar’ en uiteraard ‘Seven Drunken Nights’: allen klassiekers van The Dubliners.  The Dublin Legends gaan onverdroten door waarmee The Dubliners in 2012 stopten, namelijk de zaal op zijn kop zetten. Op zondag 2 oktober is de beurt aan Sneek! 

Als The Dublin Legends het podium bestijgen, waan je je binnen een paar minuten in een Irish pub. Het kloppend hart van de Ierse steden en dorpen, waar verhalen over stoere zeebonken, vurige romances en ongelukkige liefdes rondgaan onder het genot van een pint Guinness of een goed glas whiskey. Geen band kan dat authentieke en aanstekelijke sfeertje met zoveel geestdrift neerzetten als het viermanschap Seán Cannon, Gerry O’Connor, Shay Kavanagh en Paul Watchorn. Deze kwaliteiten waren altijd exclusief voorbehouden aan The Dubliners. Die naam verdween echter toen Dubliners-voorman John Sheahan er in 2012 mee stopte en de bandnaam mee nam in de remise.

Sean Cannon, hij was dik dertig jaar lid van The Dubliners, draagt het DNA van de band echter met zich mee als geen ander en draagt dit op energieke maar vooral ook authentieke wijze over aan zijn tegenwoordige bandmakkers.

Shay Kavanagh. Een man die zijn sporen in de folkmuziek ruimschoots heeft verdiend. Hij maakte o.a. deel uit van the Dublin City Ramblers, The Buskers (ooit één van de belangrijkste acts is van het Edinburgh Folk Festival) en werkte jaren samen met Mary Black.

Paul Watchorn maakte eerder de snookerhallen onveilig als zeer verdienstelijk en professioneel beoefenaar van deze sport. Het bloed kruipt echter, waar het niet gaan kan en hij pakte de muzikantendraad weer op.

Gerry O’Connor tot slot maakte ook nog even deel uit van The Dubliners, na de zeer onverwachte dood van banjo speler Barney McKenna in het voorjaar 2012 maakte O’Connor de tour af. Zijn palmares is ook indrukwekkend, met samenwerkingen met o.a. Mary Black, Luka Bloom en werkte hij mee aan de soundtrack van Lord Of The Dance.

Theater Sneek
2 oktober 2022
Aanvang 14:30

www.theatersneek.nl

Afbeelding
Onderzoek: In Leeuwarden en Achtkarspelen wonen meeste rokers van Friesland Zorg & Welzijn 23 uur geleden
Afbeelding
'Post uit Berlijn', de oorlog door de ogen van een gedeporteerde student Historie 29 sep., 15:00
Afbeelding
Nieuwe #kalfbijkoe boer in Friesland Agrarisch nieuws 29 sep., 12:00
Afbeelding
Dit zijn de populairste spelers van de Eredivisie 2023-2024 Sport 29 sep., 08:00
Afbeelding
Nog kaarten beschikbaar voor Super Cupduel Friso Sneek vs Sliedrecht Sport Sport 28 sep., 16:23
Afbeelding
Woningbouw op plek Zuiderkerk Sneek, mogelijkheden worden onderzocht Wonen 28 sep., 12:00
Afbeelding
Kaartverkoop Europa Cup duels Friso Sneek gestart! Sport 28 sep., 09:23
Afbeelding
Dit zijn de meest verkeerd begrepen songteksten Samenleving 28 sep., 08:00