Dublin Legends
Dublin Legends Foto: Dublin Legends

Aartsvaders van de Ierse Folk weer op veldtocht

Evenement

SNEEK - Zeg je Ierland, dan zeg je ‘The Wild Rover’,’ Dirty Old Town’, ‘Whiskey In The Jar’ en uiteraard ‘Seven Drunken Nights’: allen klassiekers van The Dubliners.  The Dublin Legends gaan onverdroten door waarmee The Dubliners in 2012 stopten, namelijk de zaal op zijn kop zetten. Op zondag 2 oktober is de beurt aan Sneek! 

Als The Dublin Legends het podium bestijgen, waan je je binnen een paar minuten in een Irish pub. Het kloppend hart van de Ierse steden en dorpen, waar verhalen over stoere zeebonken, vurige romances en ongelukkige liefdes rondgaan onder het genot van een pint Guinness of een goed glas whiskey. Geen band kan dat authentieke en aanstekelijke sfeertje met zoveel geestdrift neerzetten als het viermanschap Seán Cannon, Gerry O’Connor, Shay Kavanagh en Paul Watchorn. Deze kwaliteiten waren altijd exclusief voorbehouden aan The Dubliners. Die naam verdween echter toen Dubliners-voorman John Sheahan er in 2012 mee stopte en de bandnaam mee nam in de remise.

Sean Cannon, hij was dik dertig jaar lid van The Dubliners, draagt het DNA van de band echter met zich mee als geen ander en draagt dit op energieke maar vooral ook authentieke wijze over aan zijn tegenwoordige bandmakkers.

Shay Kavanagh. Een man die zijn sporen in de folkmuziek ruimschoots heeft verdiend. Hij maakte o.a. deel uit van the Dublin City Ramblers, The Buskers (ooit één van de belangrijkste acts is van het Edinburgh Folk Festival) en werkte jaren samen met Mary Black.

Paul Watchorn maakte eerder de snookerhallen onveilig als zeer verdienstelijk en professioneel beoefenaar van deze sport. Het bloed kruipt echter, waar het niet gaan kan en hij pakte de muzikantendraad weer op.

Gerry O’Connor tot slot maakte ook nog even deel uit van The Dubliners, na de zeer onverwachte dood van banjo speler Barney McKenna in het voorjaar 2012 maakte O’Connor de tour af. Zijn palmares is ook indrukwekkend, met samenwerkingen met o.a. Mary Black, Luka Bloom en werkte hij mee aan de soundtrack van Lord Of The Dance.

Theater Sneek
2 oktober 2022
Aanvang 14:30

www.theatersneek.nl

!
Afbeelding
Friso Sneek in sneltreinvaart klaar met FAST (3-0) Sport 39 minuten geleden
Afbeelding
Joke Schilling IJlst en Trienke Hoogenberg Leeuwarden in finale Ouderen Songfestival Algemeen 49 minuten geleden
Afbeelding
24 woningen op braakliggend terrein De Finke Koudum Politiek 24 nov, 10:07
Afbeelding
It Soal Workum wordt vijfde opvanglocatie in Súdwest-Fryslân Algemeen 23 nov, 15:20
Afbeelding
Gouden dwarsligger voor Astrid Schots Winnen 22 nov, 15:00
Afbeelding
Heren VC Sneek naderen koploper Pegasus na zege op Donitas Sport 21 nov, 10:21
Afbeelding
Gemeente Súdwest-Fryslân verruimt doelgroep voor de Energietoeslag Financieel 21 nov, 10:00
Afbeelding
CBS De Twine stralend middelpunt volleybalclinic VC Sneek Sport 21 nov, 09:50