Afbeelding
Foto’s: Marsha Potma

VC Sneek heren overtuigen tegen Voorsterslag/VC Zwolle met simpele zege

Sport

De heren van VC Sneek kunnen steeds met een prettiger gevoel een blik op de stand werpen. De formatie van Edward Kamphuis en Patrick Koelemij won zelf overtuigend met 0-4 bij een jeugdig en zwak Voorsterslag terwijl concurrent Pegasus een punt liet liggen bij rode lantaarndrager Plainwater Dontias waarmee het bekende gezegde ‘ Je wordt pas kampioen als je van de kleintjes wint” steeds meer reliëf krijgt.

Florissant in het zadel

Dergelijke kleine puntverliezen spelen de Snekers in de kaart die weekend na weekend steeds florissanter in het zadel komen te zitten en nu in principe minimaal punten voorsprong hebben op Pegasus. De ploeg uit Nijmegen ligt twee duels achter en kan maximaal de achterstand tot vijf punten terugbrengen.

Posities dubbel bezet

Met 20-25, 16-25, 21-25 en 13-25 lieten de Sneker formatie zien dat men niet zomaar koploper is in de eerste divisie. De Friezen hebben alle posities praktisch dubbel bezet en daarmee houden de Waterpoortstadbewoners de voeten droog en behouden een voorsprong op de concurrentie zoals Pegasus en Avior die meer blessureleed kennen. Ook bij de Snekers piept en kraakt het soms, maar de formatie van Kamphuis en Koelemij kan dit blijkbaar prima opvangen. “De thuisclub speelde slordig waardoor wijzelf ook zelf niet uitgedaagd werden ons beste spel te spelen”.

Mooie ingrediënten

Koelemij sprak van een mooie overwinning. “Te gekke hal, veel ruimte en heerlijke vloer en verlichting”. Alle mooie ingrediënten voor een mooie performance. De gasten pakten op de juiste momenten de scherpte. “Af en toe vervielen we in wat fouten en misverstanden bij de pass en de verdediging, ”analyseerde Koelemij. “Dat kunnen we reduceren door nog meer met elkaar te trainen, waarbij ons eigen blessureleed natuurlijk ook debet daaraan is.”

Echte clash

Komende week speelt VC Sneek thuis tegen Avior. Een klapper, want de hal zal meer dan goed gevuld zijn met o.a. voormalige Animospelers en speelsters van Avéro en Olympus als de Snekers de strijd aanbinden tegen de nummer drie van de ranglijst. “Dit is een echte clash”, zegt Koelemij. “We zullen nog scherper moeten acteren. Aanvallend zijn we machtig”, aldus een contente trainer/coach na het verlaten van de Zwolse catacomben. Edward Kamphuis kon de woorden van zijn duohelft alleen maar bevestigen. “Willen we Avior op afstand houden dan zullen we wel iets anders moeten spelen”.

Bron VC Sneek

Afbeelding
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Algemeen 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00