Afbeelding
Foto: VC Sneek

Dames VC Sneek 2 pakken uit met eerste seizoenoverwinning tegen Sudosa/Desto 2 (3-1)

Sport

De dames van VC Sneek hebben er dertien wedstrijden op moeten wachten, maar afgelopen zaterdag was het in de goed bezette Sneker Sporthal raak. In een solide en gelijkmatige gespeelde partij werd het bezoekende Sudosa/Desto 2 op een nederlaag getrakteerd en daarmee kreeg de thuisploeg eindelijk loon naar werken. De eerste seizoenzege en die zat er sinds de januarimaand al in het vat.

Getergde formatie

Zonder de geblesseerde spelverdeelster Melanie Zwerver, maar met Noa de Haas en invalster de boomlange regisseuse Albertine van der Goot startte trainer/coach Bryan de Haas met een getergde formatie. De Snekers wilden het thuispubliek laten zien dat er wel degelijk veel talent in het team huist. “Ik heb vanaf het begin van het seizoen gezegd dat we in januari de verdere start maken en dat is dus gelukt. We zaten al dicht bij een triomf, maar vandaag klopte dan ook alles. Ik ben dolblij met de zege, maar vooral voor de meiden die er altijd in zijn blijven geloven”, aldus De Haas na deze morele opsteker.

Forse stappen

Daarmee sprak De Haas geen onrealistische taal. Zijn ploeg heeft forse stappen gemaakt. In deze wedstrijd werd men niet geconfronteerd met het euvel dat men series van vier of vijf punten om de oren kreeg. Beide ploegen waren aanvankelijk aan elkaar gewaagd. “Het is zo fijn als je de eerste set wint, want dat geeft vertrouwen”, zei Noa de Haas na afloop. De spelverdeelster liep zich het vuur uit de sloffen om haar aanvalsters succesvol te bedienen. Daarbij mag ze wel een bedankje ontvangen van Rixt Wijnja en Rianne Jasper die bij tijd en wijle harde mokerslagen produceerden.

Freule in Franeker

Als dan het blok op mid van Julia van der Glas en Houkje de Lang ook nog functioneert dan staat daar een enthousiaste groep met Pleun Strikwerda, Marije van der Sluis, Suze Zijlstra en Silke Zeinstra aangevuurd door libero Sjanet Wijnia. De in het wit uitgedoste stofzuiger zal deze triomf qua gevoel ongetwijfeld hebben vergeleken met het winnen van de Freule in Franeker.

Zelfvertrouwen

Via 25-19, 18-25, 25-19 en 25-12 staan de Snekers weliswaar nog onderaan, maar de Sneker formatie is nu van de hatelijke nul verlost. Een mooie zege van het talententeam dat nu vol zelfvertrouwen naar Apeldoorn afreist waar de zware partij tegen Alterno wacht dat de ranglijst in de topdivisie aanvoert. Mogelijk kunnen de roodhemden daar laten zien dat de overwinning op Sudosa/Desto 2 geen incident is gebleken.

Bron: VC Sneek

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 3 uur geleden
En film af Nikolaj Arcel
Filmhuis Sneek toont The Promised Land met in de hoofdrol Mads Mikkelsen. Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
Kleding inzamelingsactie G.V. De Stanfries 4 april in IJlst/Oosthem Sport 27 mrt, 15:27
Afbeelding
Inwoners centraal in gastvrij Súdwest-Fryslân Politiek 27 mrt, 15:25
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
VC Sneek H1 wint voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vocasa H2 Sport 26 mrt, 15:00
Afbeelding
Aanvragen lening voor verduurzamen huis afgelopen 10 jaar verachtvoudigd Duurzaamheid 26 mrt, 08:00