Afbeelding
Foto: RondOm

Goedkoop (bij)verwarmen en zo besparen op de gasrekening

Algemeen

FRIESLAND - Bijna iedereen heeft het er tegenwoordig over: de hoge gasprijs. Na een warme zomer hebben we nu toch al wel een aantal koude dagen gehad en er zullen vast nog vele volgen. Dus, hoog tijd om eens kritisch te kijken naar de manier waarop we ons huis verwarmen en of dit ook efficiënter en goedkoper kan. Zo heeft de redactie van RondOm Vandaag zich verdiept in elektrisch verwarmen en hebben we een aantal kachels toegevoegd aan onze webshop. In dit artikel lichten we deze producten uit. 

Mobiele infrarood verwarming

Infrarood verwarming is zeer energiezuinig, maar houdt er rekening mee dat je gericht verwarmt en hiermee dus voornamelijk verwarmt waar je warmte nodig bent. Met een mobiele infrarood verwarming kun je bijvoorbeeld je werkplek verwarmen of je zet hem bij je bankstel/stoel neer, zodat je heerlijk kunt genieten van de warmte die eraf komt. Het voordeel is dat je de mobiele infrarood verwarming overal mee naar toe kunt nemen en het is ook nog eens goed voor de spieren. Een nadeel aan deze soort verwarming is dat de aanschafprijs redelijk hoog is. Voor een paneel betaal je al snel € 70 of meer. 

Fiber plaatverwarming

Een andere manier van plaatselijk verwarmen kan met een fiber plaatverwarming. Deze is bijvoorbeeld te plaatsen onder het bureau en geeft warmte af. De plaat is zelfklevend en je kunt de gewenste warmte zelf instellen. In aanschaf is deze plaat goedkoper dan een infraroodpaneel. Het nadeel is dat de plaat vastzit en dus niet gemakkelijk te verplaatsen is. 

Elektrische verwarming voor aan de wand

De convector kachel behoort ook tot de categorie goedkope bijverwarming. Het is een kachel die koude lucht aanzuigt, deze opwarmt en het de ruimte induwt. Voordeel van een convector kachel is dat deze zeer stil is, dus ideaal op kantoor of in een werkruimte. Het nadeel van een convector kachel is dat deze niet energiezuinig is. Er zijn ook convector kachels met Wifi en het voordeel hiervan is dat je ze via een app kunt bedienen. 

Nog een paar tips

Er zijn dus verschillende manieren om te verwarmen. Infraroodpanelen voor plaatselijke warmte, een convector kachel om een bepaalde ruimte te verwarmen en zelfs plaatverwarming van fiber voor het plaatselijk verwarmen van een bepaalde plek (bijvoorbeeld onder het bureau). Houd bij de keuze altijd rekening mee wat er verwarmd moet worden. Wil je een ruimte verwarmen houd dan vooral rekening met het vermogen van de kachel en kies, wanneer dit kan, voor een kachel met een regelbare thermostaat. 

!
Afbeelding
Friso Sneek in noordelijke derby soepel langs Sudosa Assen (3-0) Algemeen 1 dec, 16:20
Afbeelding
Percentage schoolverlaters in Súdwest-Fryslân onder landelijk gemiddelde Politiek 30 nov, 16:29
Afbeelding
Arbitraire off-day ontsiert topper Pegasus vs VC Sneek Sport 29 nov, 09:32
Afbeelding
Friso Sneek in sneltreinvaart klaar met FAST (3-0) Sport 28 nov, 08:54
Afbeelding
Joke Schilling IJlst en Trienke Hoogenberg Leeuwarden in finale Ouderen Songfestival Algemeen 28 nov, 08:44
Afbeelding
24 woningen op braakliggend terrein De Finke Koudum Politiek 24 nov, 10:07
Afbeelding
It Soal Workum wordt vijfde opvanglocatie in Súdwest-Fryslân Algemeen 23 nov, 15:20
Afbeelding
Gouden dwarsligger voor Astrid Schots Winnen 22 nov, 15:00