Afbeelding

Boodschappentas vol statiegeldflesjes? Doe er wat leuks mee!

Algemeen

Staat er bij jou regelmatig een boodschappentas vol plastic statiegeldflesjes klaar om ingeleverd te worden? Lekker bezig! Gemiddeld is een boodschappentas vol flesjes 6 euro waard. En daar kun je leuke dingen van doen.

Volle tas? Ga na het inleveren een koffietje halen met een vriend of vriendin bij een café in de buurt. Zo is inleveren niet alleen goed voor het milieu, ook kun jij regelmatig bijkletsen met vrienden.

Hebben de kids de statiegeldflesjes ingeleverd en schijnt de zon? Laat ze met die 6 euro op zak vragen of de buurjongen meegaat om een ijsje te halen

Boodschappentas vol flesjes ingeleverd? Dan gaat er bijna zes euro van je totaalbedrag af tijdens het boodschappen Check!

En ben je lid van de sportvereniging? Neem de statiegeldflesjes mee naar de club. Daar kan je ze vaak doneren aan de clubkas. Zo kunnen zij er nieuwe ballen of een scorebord van kopen. 

Onbewust een leuk spaarpotje opbouwen? Lever je iedere twee weken een boodschappentas vol statiegeldflesjes in, dan heb je aan het einde van het jaar zo’n 150 euro gespaard.

Flesje leeg? Dop erop en inleveren maar!

Alle plastic statiegeldflesjes met het statiegeldlogo kan je inleveren, bijvoorbeeld bij supermarkten en tankstations langs de snelweg. Naast de water- en frisdrankflesjes vind je het logo ook op sommige flesjes met sap. Hoe je ze kunt inleveren? Let erop dat het plastic flesje zo veel mogelijk in zijn oorspronkelijke vorm is en deuk ‘m terug als dat niet zo is. En zorg er ook voor dat de streepjescode goed te lezen is. Op die manier herkent de inlevermachine het flesje. Ook is het fijn als de dop op de fles zit, want ook die kan worden hergebruikt.

Waarom inleveren belangrijk is

Met het inleveren van statiegeldflesjes draag je bij aan een schoner milieu. Want de flesjes die je op straat ziet liggen, hebben meer dan 450 jaar nodig om te vergaan. En door ze in te leveren, worden ze gerecycled. Maar naast de natuur help je ook je eigen portemonnee een handje.

!
Afbeelding
Bolsward-Oost wordt duurzaam en klimaatbestendig Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
“De dames van Friso Sneek” op bijzondere locatie onthuld Sport 29 sep, 18:00
Afbeelding
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 11 oktober de film Drive my Car Cultuur 29 sep, 16:00
Afbeelding
Goedkoop (bij)verwarmen en zo besparen op de gasrekening Algemeen 29 sep, 11:08
Afbeelding
Friso Sneek speelt om Noord-Oost Nederland Cup Algemeen 28 sep, 12:53
Afbeelding
Koos Nederhoed VAR WK dames volleybal Sport 28 sep, 10:00
Afbeelding
Johannes Postschool in actieve modus tijdens sportochtend Educatie 27 sep, 16:00
Afbeelding
Eredivisie damesvolleybal begint drie weken later Sport 27 sep, 13:30