Afbeelding

Boodschappentas vol statiegeldflesjes? Doe er wat leuks mee!

Algemeen

Staat er bij jou regelmatig een boodschappentas vol plastic statiegeldflesjes klaar om ingeleverd te worden? Lekker bezig! Gemiddeld is een boodschappentas vol flesjes 6 euro waard. En daar kun je leuke dingen van doen.

Volle tas? Ga na het inleveren een koffietje halen met een vriend of vriendin bij een café in de buurt. Zo is inleveren niet alleen goed voor het milieu, ook kun jij regelmatig bijkletsen met vrienden.

Hebben de kids de statiegeldflesjes ingeleverd en schijnt de zon? Laat ze met die 6 euro op zak vragen of de buurjongen meegaat om een ijsje te halen

Boodschappentas vol flesjes ingeleverd? Dan gaat er bijna zes euro van je totaalbedrag af tijdens het boodschappen Check!

En ben je lid van de sportvereniging? Neem de statiegeldflesjes mee naar de club. Daar kan je ze vaak doneren aan de clubkas. Zo kunnen zij er nieuwe ballen of een scorebord van kopen. 

Onbewust een leuk spaarpotje opbouwen? Lever je iedere twee weken een boodschappentas vol statiegeldflesjes in, dan heb je aan het einde van het jaar zo’n 150 euro gespaard.

Flesje leeg? Dop erop en inleveren maar!

Alle plastic statiegeldflesjes met het statiegeldlogo kan je inleveren, bijvoorbeeld bij supermarkten en tankstations langs de snelweg. Naast de water- en frisdrankflesjes vind je het logo ook op sommige flesjes met sap. Hoe je ze kunt inleveren? Let erop dat het plastic flesje zo veel mogelijk in zijn oorspronkelijke vorm is en deuk ‘m terug als dat niet zo is. En zorg er ook voor dat de streepjescode goed te lezen is. Op die manier herkent de inlevermachine het flesje. Ook is het fijn als de dop op de fles zit, want ook die kan worden hergebruikt.

Waarom inleveren belangrijk is

Met het inleveren van statiegeldflesjes draag je bij aan een schoner milieu. Want de flesjes die je op straat ziet liggen, hebben meer dan 450 jaar nodig om te vergaan. En door ze in te leveren, worden ze gerecycled. Maar naast de natuur help je ook je eigen portemonnee een handje.

Afbeelding
VC Sneek wint 3-1 thuis tegen Webton Hengelo Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Henk de Jong, Arjen de Boer en Sandor van der Heide gasten sponsoravond VC Sneek Evenement 10 uur geleden
Afbeelding
Meisjes A VC Sneek promoveren naar de Topklasse Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Smashbalclinic zorgt voor waar volleyfeest bij VC Sneek Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Fris spelend Apollo 8 bezorgt Friso Sneek eerste thuisnederlaag (0-3) Sport 27 nov., 10:10
Afbeelding
Far Ut dames verliezen topduel tegen COVOS (0-4) Sport 27 nov., 10:05
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord met de Grote Clubactie Verenigingen 27 nov., 09:48
Afbeelding
Super Saturday bij VC Sneek met twee attractieve duels Sport 25 nov., 11:47