De vlag van de NVVE gaat een week lang in top voor de nationale Week van de Euthanasie.
De vlag van de NVVE gaat een week lang in top voor de nationale Week van de Euthanasie. Foto: NVVE

Vlag Nederlandse Levenseinde-vereniging wappert in Vinkega

Zorg & Welzijn

VINKEGA - In het Stellingwerfse Vinkega is de vlag van de NVVE gehesen, de vlag van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. De vlag zal er een week lang te zien zijn vanwege de Week van de Euthanasie.

In het bijzijn van politicus en voormalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen is de vlag gehesen in de tuin van NVVE-oprichter en erelid Klazien Alberda. Cohen is voorzitter van de Raad van Bestuur van de NVVE.

Euthanasiewetgeving 20 jaar geleden aangenomen

In Vinkega is het fundament gelegd voor de huidige euthanasiewetgeving die precies twintig jaar geleden werd aangenomen in de Eerste Kamer. 

De ‘week’ in het teken van euthanasie bij dementie

Dit jaar staat de Week van de Euthanasie in het teken van euthanasie bij dementie. Tot en met vrijdag 19 februari organiseert de NVVE diverse (online) activiteiten, zoals dagelijkse gratis digitale lezingen over euthanasie bij dementie. De NVVE Jongeren lanceren op zaterdag 13 februari Café Doodnormaal dé podcast, een tweewekelijkse podcastserie waarin experts praten over onderwerpen waar jongeren mee te maken krijgen als ze nadenken over het zelfgekozen levenseinde. 

Documentaire ‘Dokter Kees’ en vijf gastcolumnisten

Op zondag 14 februari gaat de documentaire Dokter Kees van Jesse van Venrooij in première die via een livestream is te bekijken. Ook verschijnen er dagelijks columns van vijf gastcolumnisten: cabaretier/schrijver/muzikant Vincent Bijlo, medisch ethicus Gert van Dijk, psychiater Menno Oosterhoff, voormalig verpleeghuisarts Marinou Arends en Carla Bekkering, coördinator van het Adviescentrum van de NVVE.  

Kijk voor alle informatie over de Week van de Euthanasie en aanmelden voor lezingen en filmpremière op de website van de NVVE: www.nvve.nl/weekvan.

De NVVE staat voor vrijheid van sterven. Zij zet zich in voor keuzemogelijkheden die leiden tot een waardig levenseinde in eigen regie. De NVVE heeft ruim 172.000 leden. Op het bureau in Amsterdam werken 30 medewerkers en ruim 140 vrijwillige medewerkers zijn overal in het land actief.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 13 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 19 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00