BIJZONDER: Kat uit Schiphol in Oranjewoud terug gevonden | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Oost- en Weststellingwerf!
donderdag 28 januari, 2021 02:05
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
<p>Poes &#39;Monkey&#39; die van Zwanenburg bij Schiphol naar Oranjewoud is gereisd.</p>

Poes 'Monkey' die van Zwanenburg bij Schiphol naar Oranjewoud is gereisd.

(Foto: Dierenambulance Zuidoost Friesland)

BIJZONDER: Kat uit Schiphol in Oranjewoud terug gevonden

  Zorg & Welzijn

Dierenambulance Zuidoost Friesland in Drachten heeft woensdagmiddag wel een hele bijzondere poes binnen gekregen. Onderzoek leverde namelijk op dat de in Oranjewoud gevonden poes, die door de vinder naar de dierenambulance was gebracht, uit Zwanenburg bij Schiphol afkomstig was. De bijzondere reislustige poes genaamd Monkey is inmiddels weer met z’n dolblije eigenaar herenigd.


De dieranambulance meldt: “Woensdag kwam er iemand bij onze post binnengelopen met het verhaal dat hij een kat in de auto had. Toen de meneer van zijn werk in Oranjewoud naar huis ging en bij zijn auto kwam hoorde hij een kat jammerlijk miauwen maar zag de kat niet. Toen hij de deur open deed sprong de kat plots bij hem in de auto. Hij zag hoe mager de kat was en dacht: “Ik zet jou er niet weer uit en neem je mee naar de ambupost bij mij in de buurt die kunnen je vast helpen.”

Poes ‘Monkey’ was al drie weken vermist

“Wij hebben de chip uitgelezen en uit de registratie bleek dat het om Monkey ging en geregistreerd stond op Zwanenburg bij Schiphol. We dachten waarschijnlijk daar gechipt en toen naar nieuwe eigenaar in de buurt van Oranjewoud verhuist. Na een telefoontje bleek echter dat Monkey inderdaad in Zwanenburg woont en al drie weken vermist was. De jongeman aan de telefoon was helemaal confuus.”

De eigenaar is hem dezelfde dag nog komen ophalen

“Hij vroeg of ze hem konden ophalen. Natuurlijk kon dat, we kregen een belletje dat ze onderweg waren en met een half uurtje er waren. Top, wij zijn ook naar de post gegaan om ze te ontvangen. Nou allemaal blijde en toch verbaasde gezichten en een blije Monkey. Tijdens een gezellig praatje over Monkey vertelde de jongeman nog dat hij dacht aan de telefoon voor de gek gehouden te worden.”

“Na een kop koffie en de nodige knuffels met Monkey zijn ze gezamenlijk weer terug naar Zwanenburg gereden. We kregen voor de goede zorgen en het goede werk wat we doen nog een  mooie gift van twintig euro waar we heel blij mee zijn.Dit zijn hele bijzondere dingen die het werk mede zo leuk maken.”

Meer berichten