woensdag 23 september, 2020 21:10
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Foto: Dierenambulance Zuidoost Friesland

Varkentje na twee dagen eindelijk gevangen

  Zorg & Welzijn

Na een speurtocht van twee dagen is het varkentje dat bij Twijzelerheide was ontspant uiteindelijk gevangen en overgebracht naar Zorgboederij Schildmeer. De vrijwilligers van dierenambulance Zuidoost Friesland uit Drachten - dat ook Ooststellingwerf in het werkgebied heeft - heeft er een mooi verslag met foto's over gemaakt en dat luidt als volgt:

"Maandag hadden we een melding gekregen dat er een varkentje was gedumpt in een maisveld bij Twijzelerheide. Dinsdagochtend hebben we daar een van vangkooi geplaatst, na maandagavond een poging te hebben gedaan hem te vangen, met in de hoop dat hij daarin zou lopen, helaas was dat niet het geval."

"Dinsdagavond werden we door een boer iets verderop gebeld dat het varkentje bij hem in het weiland was. De boer heeft hem peren gevoerd en direct ons gebeld. We zijn ter plaatse gekomen en varkentje had de benen genomen nadat de boer zich twee tellen had omgedraaid."

"Woensdagavond kwam hij bij de boer in de geiten weide terecht waar de boer de weide heeft afgezet met stroomdraad zodat hij niet meer kon ontsnappen. We hebben in overleg met de politie besloten om hem te laten verdoven door de politie mede omdat, de boer aan een drukke weg woont waar veel verkeer langs komt en het te gevaarlijk kon worden voor het wegverkeer."

"We hebben deze dagen heel fijn samen gewerkt met een medewerker van de Fugelpits uit Moddergat die ter plaatse kwam om ons te assisteren en met Zorgboerderij Schildmeer waar het varkentje opgevangen is en daar verzorgt word en mag blijven. Nadat de verdoving ingewerkt was hebben we hem in de bench gelegd en overgedragen aan de medewerker van Zorgboerderij Schildmeer.

Meer berichten