Afbeelding

Dé Diabetes Challenge in Wolvega

Zorg en Welzijn

De gezamenlijke huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers, in Wolvega hebben in samenwerking met het Buursportwerk de handen in één geslagen. Zij doen mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2020. Vanaf 26 maart wandelen zij elke week, ongeveer 25 weken lang, samen met een groep deelnemers uit de buurt. De informatie bijeenkomst is op donderdag 19 maart. U bent van harte uitgenodigd om met hen mee te wandelen. 

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een 25 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor uw gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen mét diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Start wandelingen
Op donderdag 26 maart is de eerste wandeldag. Er wordt rekening gehouden met verschillende wandelniveaus. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen wordt er getraind voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Heeft u problemen met vervoer naar de startplaats, geef u dan toch op. U wordt dan opgehaald. Inschrijven kan via de site: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/wolvega/

Meer weten?
Op 19 maart om 11.00 uur organiseren de gezamenlijke groep een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in De Rank aan de Kerkweg te Wolvega. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld u aan voor de bijeenkomst door te mailen naar rose@sportfryslan.nl of bellen naar 06 1292 0184. Ook voor vervoer.

Verdere achtergrondinformatie
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 15 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 17 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 20 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00