Afbeelding

Niets moet en alles kan bij zorgboerderij de Fochtel

Zakelijk

FOCHTELOO – Bij zorgboerderij De Fochtel in Fochteloo heeft iedereen een mooie dag. Of dat nu gaat over de mensen die bij hen begeleid wonen of de jongeren en ouderen die in de boerderij een fijne dagbesteding vinden die bij hen past. Altijd staan de persoonlijke wensen van de cliënten vooraan. Eigenaar Petra van Rozen: “Doordat wij een kleinschalige instelling zijn, kunnen we heel flexibel inspringen op alle individuele behoeftes.”

Samen met haar man Jan runt Petra de zorgboederij al een aantal jaar. Ze hebben een gezellig en deskundig team van twaalf medewerkers om zich heen verzameld om alles in goede banen te kunnen leiden: “Iedereen is betrokken en op de hoogte van wat er speelt. Daardoor schakelen we snel,” vertelt Petra. “Niets ten nadele van de reguliere zorg, maar als kleine organisatie heb je net even wat meer mogelijkheden. Als een groepje even wat anders wilt doen, zoals een rondrit in de omgeving, dan regelen we dat direct.

De Fochtel staat dus voor flexibele en persoonlijke zorg. De rustige omgeving van de zorgboerderij én de huiselijke sfeer maken het plaatje compleet. Zeker ook de ouderen die voor dagbesteding naar de zorgboerderij komen, varen goed bij deze omgeving:


Maar je hoeft echt niet van het boerenleven te houden om je hier thuis te voelen.

“Maar je hoeft echt niet van het boerenleven te houden om je hier thuis te voelen,” voegt Petra lachend toe. Op de zorgboerderij wordt ook lekker geklust, spelletjes gespeeld, gewandeld en kunnen deelnemers meehelpen om verse maaltijden te bereiden: “Niets moet, alles kan. We kijken altijd wat bij iemand past. Voor de één is dat de verzorging van dieren, voor een andere knutselen of een blokje om.”

Bij Zorgboerderij De Fochtel is dagelijks plek voor twaalf ouderen. In het bijzonder voor ouderen met dementie: “Hier kunnen ze een fijne dag beleven, waar ze hun eigen ding doen en lekker buiten kunnen zijn. Voor het thuisfront ook fijn, want die hebben even een momentje voor zichzelf.

Momenteel zijn er weer een paar plekken vrij op de dagbesteding voor ouderen. Bij interesse kan geheel vrijblijvend contact met De Fochtel worden opgenomen via telefoonnummer 0516 588201 of stuur een email naar info@defochtel.nl. Kijk voor meer informatie op www.defochtel.nl

Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 5 uur geleden
Beeld ter illustratie
Omwonenden Noordwolde-Zuid Spannen Rechtszaak aan Tegen Lelieteler Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 23 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 19 apr, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00