Afbeelding

Bootkapje.nl bestaat 15 jaar!

Zakelijk nieuws

LEEUWARDEN - Ze maakten de tent voor Mees Kees, bootkappen van hun hand kun je vinden in heel Nederland én ze werden genomineerd voor leukste bedrijfsnaam van 2017. We hebben het natuurlijk over zeil- en tentenmakerij Bootkapje.nl. Dit jaar vieren ze hun vijftienjarige jubileum. RondOm Vandaag ging in gesprek met oprichters Sybren Vis en Annette Plantinga. “Het mooiste is dat het eindresultaat altijd tastbaar is. Je kunt het bekijken, er met je hand overgaan en de gezichten van je blije klanten zien.”

Bootkapje.nl ontstaat in 2006 als Sybren en Annette beiden worden ontslagen. Sybren verlaat de makelaardij als de woningmarkt door de kredietcrisis omvalt, Annette moet noodgedwongen stoppen bij een andere zeilmakerij. Omdat ze naast hun vaste baan, ook al enige jaren ondernemers zijn, gaan ze niet bij de pakken neerzitten. Ze besluiten samen bootkapje.nl op te zetten. “De Zeil- en tentenmakerij is al jaren een groeiende sector,” legt Sybren uit. “Steeds meer mensen hebben een boot gekocht en (luxe) kamperen wordt ook steeds populairder. Daarnaast lijkt het een uitstervend beroep aan het worden. Het is steeds moeilijker om vakkundig en vooral gedreven personeel te vinden.”
Annette heeft al veel ervaring in de zeilmakerij en leert de fijne kneepjes van het vak aan Sybren. Vijftien jaar later is het alsof ze beiden nooit wat anders hebben gedaan. Vanwege zijn werkervaring bemoeit Sybren zich vooral met de commerciële activiteiten van het bedrijf, Annette is de technisch directeur. Samen staan ze op de werkplaats. Sybren: “Naast de administratie, zit ik ook zeker zelf achter de naaimachine. Het zware werk ligt mij het best.”

Bootkapje.nl is een erkend leerbedrijf, waardoor er ook regelmatig een stagiair rondloopt op de werkplaats. Annette en Sybren vinden het belangrijk om hun vak door te geven aan anderen. “Als je kennis niet overdraagt, dan sterft het uit,” vertelt Sybren. “Jongeren vinden het beroep ook snel te uitdagend.” Dat terwijl Annette en Sybren het juist zo’n mooi beroep vinden. “Het mooiste is dat het eindresultaat altijd tastbaar is. Je kunt het bekijken, er met je hand overgaan en de gezichten van je blije klanten zien. Na vijftien jaar vinden we het werk nog altijd prachtig.

Bootkapje.nl bestaat dit jaar vijftien jaar en in de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich kunnen ontwikkelen als één van de meest onderscheidende zeil- en tentenmakerijen in Nederland. Zij maken niet alleen boottenten, maar ook tenthuizen op bijvoorbeeld Vlieland, veranda’s en speciale opdrachten. Hun oog voor detail, werklust en ervaring zorgt ervoor dat zij elke keer weer een topproduct leveren. De tenten die zij maken zijn van hoogwaardige kwaliteit en gaan vaak meer dan tien jaar mee. Dat komt door het totale recept van de tent, Sybren en Annette hebben oog voor alles. “Het begint natuurlijk bij de materiaalkeuze. Daar proberen we de tijd vooruit te zijn, door bijvoorbeeld al veel tenten uit te rusten met brandwerend doek, voordat dit een wettelijk eis wordt. Daarnaast denken we na over het gebruik van de tent, bijvoorbeeld voor verhuur. We onderwerpen nieuwe klanten aan een heus vragenvuur zodat we een perfect beeld krijgen waarvoor de tent wordt gebruikt.”

Het verschil tussen de tenten van bootkapje.nl en anderen zie je echter niet alleen aan de materiaalkeuze en de gerichtheid, ook de buitenkant is uniek. Op een creatieve én innovatieve manier benaderen Sybren en Annette elke tent weer anders, waardoor jouw tent of zeil altijd one of a kind is.

Benieuwd naar wat bootkapje.nl kan betekenen voor jou? Neem dan eens een kijkje op www.bootkapje.nl, bel even 058 - 213 42 15, of stuur een mailtje naar info@bootkapje.nl. Sybren en Annette helpen u graag!

Een huurtent op Vlieland die is uitgerust met een tentkap van Bootkapje.nl
Afbeelding
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 1 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 4 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 11 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 23 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00