maandag 26 oktober, 2020 11:52
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Foto: 't Stadhuys Wolvega

Nieuwste coronaregels enorme teleurstelling voor Stadhuys Wolvega

  Zakelijk

‘t Stadhuys Wolvega had na anderhalf jaar verbouwingswerkzaamheden erop gerekend om aanstaande vrijdag eindelijk open te kunnen gaan, volledig coronaproof en na aan alle regels en eisen te hebben voldaan. Tot ineens gisteravond de nieuwste coronamaatregelen door minister Mark Rutte werden verkondigd en bleek dat de horeca wederom dicht moet. Weg feestelijke opening, weer een vertraging.


Benjamin en Sonya, eigenaren van ’t Stadhuys reageren op hun social media vandaag met: “Verdriet! Na 1.5 jaar verbouwen waren we blij om vrijdag 16 oktober open te mogen gaan. Aan de reserveringen te zien jullie ook! Maar door de huidige maatregelen zijn we genoodzaakt om de opening uit te stellen. We houden moed en hopen wederom op jullie steun als we open mogen gaan. Want van uitstel komt geen afstel! Tot snel, Team ‘t Stadhuys.”

Drie jaar geleden door brand verwoest
‘t Stadhuys is gevestigd in het monumentale voormalige gemeentehuis in Wolvega, dat een lange historie kent met drie jaar geleden een tragische wending. In de nacht van 12 op 13 september 2017 ontstond namelijk brand op de eerste etage, waarbij het gebouw zodanig beschadigd raakte dat het gebouw als verloren werd beschouwd. Met name de plafonds en het dak waren zo ernstig beschadigd dat intensieve renovatie nodig was om het oorspronkelijke karakter van het pand weer in ere te herstellen. Het uiterlijk van ’t Stadhuys is niet veranderd maar van binnen heeft ’t Stadhuys een metamorfose ondergaan, waarbij wel veel authentieke details bewaard zijn gebleven.

Eten, drinken, kunst, artiesten
Zodra het eindelijk open mag, kun je er niet alleen duurzaam en biologisch verantwoord eten en drinken in het restaurant en aan de wijnbar, het biedt ook aan kunstenaars een museale springplank, een gastvrij en geëngageerd podium dat met exposities, verbindende en verdiepende activiteiten de tijdgeest wil doorgronden. Als podium biedt ´t Stadhuys ruimte aan artiesten om henzelf te promoten. Zo fungeert ´t Stadhuys als een essentiële verbindende schakel tussen artiesten en de maatschappij.

B&B, trouwlocatie, symposiumruimte
Het monumentale voormalige gemeentehuis uit 1835 is een 1500 vierkante meter groot erfgoed dat stapsgewijs is getransformeerd in een bijzondere combinatie van ontmoetingsruimte, expositieruimte en horeca. Het herbergt sinds dit jaar een complex aan ruimtes met daarin een laagdrempelig restaurant, een zaal die ook als symposiumruimte is in te zetten en voor feesten en sinds september 2020 is hier ook een B&B met 5 suites en een loft. Ook zijn eigenaren Benjamin en Sonya van plan er een mooie trouwlocatie van te maken.

Meer berichten