woensdag 25 november, 2020 19:41
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Melda Wibawa
Melda Wibawa (Foto: NTR)

Friezin Melda Wibawa bij tien finalisten Project Rembrandt

  Winnen

Melda Wibawa uit Leeuwarden heeft zich bij de beste schilders geplaatst in het NTR televisieprogramma Project Rembrandt. Uit dertig kandidaten werden zondagavond in de uitzending tien mensen gekozen die zich de komende maanden het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken.


Melda (49) is geboren en getogen in Jakarta. Twintig jaar geleden verhuisde ze naar Nederland voor de liefde. In Jakarta zat de kunstacademie er niet in voor haar omdat haar ouders dat niet toestonden, maar eenmaal in Nederland ontstond de droom om cursussen te volgen en meer te leren over schilderen. Zes jaar geleden was het eindelijk zo ver en sinds haar eerste cursus kan Melda haar penseel niet meer loslaten.

Eigen stijl ontwikkelen op basis van grote meesters
Iedere aflevering voeren de deelnemers nieuwe opdrachten uit, waarbij ze de grote meesters niet kopiëren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen. Hierbij worden ze gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en kunstenaar/docent Tyas Leeuwerink, die ieder vijf deelnemers onder hun hoede nemen.

Melda zal in het programma begeleid worden door docente Iris. De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita worden iedere aflevering bijgestaan door een bijzonder gastjurylid.

Online competitie & masterclasses
De kijkers thuis kunnen op projectrembrandt.nl iedere week de masterclasses uit de serie volgen én deelnemen aan een online competitie. De opdracht voor de wedstrijd is het schilderen van een live geposeerd portret van Sebastiaan Groot, winnaar van het vorige seizoen van Project Rembrandt.

De beste inzendingen maken kans op een plek in de publieksjury in de laatste aflevering waarin de winnaar wordt bepaald van Project Rembrandt. Ook voor terugkijken, updates over het programma en meer informatie over de docenten, juryleden en deelnemers ga je naar projectrembrandt.nl. Project Rembrandt wordt elke zondagavond uitgezonden vanaf 25 oktober tot en met 13 december.

Meer berichten