Een balende Henk Veerman en Siem de Jong.
Een balende Henk Veerman en Siem de Jong. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

sc Heerenveen verliest van hekkensluiter PEC Zwolle

Een pijnlijk verlies voor sc Heerenveen afgelopen zaterdag. In eigen huis verloren de Friezen van hekkensluiter PEC Zwolle. Het werd uiteindelijk 0-1, dankzij een doelpunt van Bram van Polen.

Heerenveen begon niet goed aan de wedstrijd. PEC Zwolle won de duels en creëerde een grote kans via Mees de Wit. Hij vond echter Xavier Mous op zijn pad.

In de tiende minuut leverde het overwicht van PEC een penalty op. Een voorzet van Mees de Wit werd door Rami Kaib met de hand beroerd. Bram van Polen wist wel raad met deze kans en schoot de bal hard en zuiver in.

Daarna kreeg Heerenveen een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Na een prachtige aanname, raakte Siem de Jong keihard de buitenkant van de paal. Ook Musaba kon na een prachtige aanval door de as niet zuiver afdrukken. Dus bleef de stand in de rust ongewijzigd.

Ook na rust startten de Feansters niet goed. Het resulteerde direct in een levensgrote kans voor Oussama Darfalou. De huurling van Vitesse vond echter Xavier Mous op zijn pad, die met een fantastische redding de Friezen op de been hield.

Daarna volgde dé kans voor Heerenveen om gelijk te maken, maar Henk Veerman schoot de bal niet goed genoeg en keeper Lamprou kon redding brengen.

Daarmee volgden drie hele belangrijk punten voor PEC en een hele zure nederlaag voor de equipe van Johnny Jansen.

Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 2 uur geleden
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 2 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 8 uur geleden
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 12 uur geleden
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 12 uur geleden
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 18 apr, 16:00
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00