Henk Veerman baalt na de nederlaag tegen Ajax.
Henk Veerman baalt na de nederlaag tegen Ajax. Foto: Dijks Fotografie / Sietse de Boer

sc Heerenveen doet knap mee, maar verliest wel van Ajax

sc Heerenveen wist het afgelopen weekend een knappe pot voetbal op de mat te leggen tegen titelfavoriet Ajax. De Feansters verloren wel, maar maakten het Ajax bij tijd en wijle heel erg lastig. Met name Anthony Musaba had met een aantal knappe acties verandering kunnen brengen in de uitslag (0-2). Zo ver kwam het helaas niet.

Ajax startte sterk aan de wedstrijd en had ook het meeste balbezit. In de 24e minuut was het raak. Na een vlotlopende aanval via Blind en Tadic, schoof spits Haller uiteindelijk de 0-1 binnen.

Kort na de 0-1 komt Heerenveen bijna op gelijke hoogte. Pasveer kan echter nog maar net redding brengen op een schot van linksback Kaib.

Aan het eind van de eerste helft schiet een bal van achteruit door en kan Musaba er vandoor. Ook hij vindt Pasveer op zijn pad, die goed zijn goal verkleint.

In de tweede helft verdient Heerenveen een doelpunt. Er zijn kansen voor uitblinker Musaba en van Beek kopt uit een hoekschop op de lat.

Echter is het Ajax dat bij een uitbraak via Tadic de 0-2 maakt. Een mooie voorzet op David Neres, wordt even zo mooi tegendraads binnengekopt. Daarmee is het verzet gebroken.

Heerenveen verliest, maar laat wel perspectief zien voor de komende wedstrijden.

De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 8 uur geleden
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 20 uur geleden
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 22 uur geleden
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement gisteren
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00