Foto van een informatieavond in de kantine van FC Wolvega.
Foto van een informatieavond in de kantine van FC Wolvega.

Eerste Stellingwerfse Voetbalweek zit vol

Sport

WOLVEGA – De eerste editie van de Stellingwerfse Voetbalweek is meteen al uitverkocht. Honderdzestig kinderen van zes tot en met 15 jaar doen mee, afkomstig uit veertien plaatsen. Initiatiefnemer Frank van der Werf uit Emmeloord – en leraar van groep acht in Wolvega – heeft er zin in, samen met nog veertig andere begeleiders.

“Het is veel werk om zoiets te organiseren, maar het is ook geweldig om een lach op de gezichten van de kinderen te zien”, zegt Frank. Hij weet waar hij over spreekt, want deze spelweek heeft hij – in grote lijnen – al eerder mede georganiseerd in Emmeloord.

FC Wolvega heeft het omarmd

Vrijwilligers van FC Wolvega hebben het evenement omarmd en vanaf december vorig jaar is een groep van zes begonnen met de organisatie. Van 12 tot en met 16 juli gaat het plaatsvinden op het nieuwe kunstgrasveld en op het hoofdveld van de Wolvegaster voetbalclub. Pauzes en lunches vinden volledig verzorgd op het terrein plaats, de kinderen zijn elke dag van 08.30 tot 15.30 uur lekker bezig.

In grote lijnen gaat het voor ongeveer zeventig procent om plezier maken en voor dertig procent om inhoudelijk een betere voetballer of keeper te worden, technisch en tactisch. Het is ook een sociaal gebeuren waarbij samen plezier maken belangrijk is.

De jeugdvoetballers komen uit veertien verschillende plaatsen uit Weststellingwerf en Ooststellingwerf en ook enkelen uit Zuidwolde en Heerenveen. Het concept van plezier en kwaliteit slaat goed aan.

Creators FC op vrijdag

Bovendien komen bekende Youtubers de voetbalweek op vrijdag de zestiende feestelijk en sportief afsluiten. Het team van Creators FC bestaat uit een groot aantal bekende Youtubers zoals Enzo Knol en Glenn Helder.

Op vrijdag de negende juli is de grote zomervakantie voor meester Frank en op zaterdag de tiende start het opbouwen van de voetbalweek in Wolvega, samen met het grote aantal vrijwilligers. Maandag de twaalfde gaat het voetbalkamp van start.

Nu 160, in toekomst 200 deelnemers

De veertien jeugdvoetballertjes die nog op de reservelijst staan kunnen helaas niet meedoen, of er moeten nog enkele anderen onverhoopt zich afmelden om welke reden dan ook.

“We hebben de honderdzestig echt als maximum ingesteld zodat we zo goed mogelijk aandacht aan iedereen kunnen schenken.” Voor volgende jaren is het de bedoeling dat het uiteindelijk gaat groeien naar tweehonderd jeugdvoetballers. “We willen graag groeien en bij FC Wolvega hebben we alle faciliteiten en mogelijkheden om dat ook te kunnen doen. Het is niet dat we niet naar andere plaatsen willen om mee samen te werken, maar het is gewoon handiger om alles op één plek te centreren.”

Het is de bedoeling de Stellingwerfse Voetbalweek jaarlijks op details te verbeteren en ook verrassend te houden. Frank en de anderen zijn enthousiast. “Het is veel werk, maar als ik dan het enthousiasme zie en aan het eind iedereen met een lach weg zie gaan, ben ik erg gelukkig.”

Frank van der Werf
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 5 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00