Juichende supporters in een stadion. De KNVB hoopt het nog mee te maken dit seizoen.
Juichende supporters in een stadion. De KNVB hoopt het nog mee te maken dit seizoen. Foto: Unsplash.com

KNVB hoopt op publiek in slotfase van het seizoen

Sport Corona nieuws

De KNVB schrijft in een open brief op haar website nog te hopen op wedstrijden met publiek in het betaalde voetbal dit seizoen. Nu het perspectief toeneemt, de vaccins steeds sneller gaan en de testcapaciteit toeneemt, denkt de KNVB dat het mogelijk is om verantwoord weer wedstrijden organiseren voor beperkt publiek. Zeker voor de slot van het seizoen staan er nog een aantal prachtige wedstrijden voor de deur. Ook zijn de eerste uitkomsten van het Fieldlab experiment (twee betaald voetbalwedstrijden met beperkt publiek) positief. De uitkomsten van dit onderzoek worden binnenkort gepresenteerd. Daarnaast geeft de KNVB aan, dat ook in het begin van het seizoen geen aantoonbare besmettingen vastgesteld zijn in de stadions. 

Ruim 200 miljoen ingeleverd

De nood voor betaald voetbal met publiek is hoog. KNVB schrijft dat de clubs in het afgelopen coronajaar gezamenlijk al 200 miljoen hebben moeten inleveren. “Betaald voetbal draait om het publiek, we kunnen en willen niet zonder.” 

Intensief contact

De KNVB onderhoudt intensief contact met het kabinet over de terugkeer van publiek in stadions en de mogelijkheden om dit proces zo snel mogelijk te laten verlopen. Het kan volgens het de KNVB ook niet snel genoeg, mits alles veilig en verantwoord is. “Niet alleen vinden wij niets mooier dan een spannende wedstrijd in een kolkend stadion, veel clubs schieten zonder publiek bovendien wekelijks dieper de rode cijfers in. Geacht demissionair kabinet, laten we daarom met alle oplossingen in het achterhoofd samen kijken hoe we dit mogelijk kunnen maken.”

Niet alleen vinden wij niets mooier dan een spannende wedstrijd in een kolkend stadion, veel clubs schieten zonder publiek bovendien wekelijks dieper de rode cijfers in.
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 1 minuut geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 7 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 apr, 12:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00