Afbeelding

sc Heerenveen verslaat ADO Den Haag met 3-0

Sport

HEERENVEEN - De voetballers van sc Heerenveen hebben de kater van de verloren halve finale van het bekertoernooi tegen Ajax weggespoeld met een 3-0 overwinning op ADO Den Haag. In het eigen Abe Lenstra Stadion leidde de thuisclub zaterdagavond bij rust met 1-0 en in de slotfase van het duel breidde het de score uit.

ADO Den Haag twitterde in de pauze: “ADO de kansen, Heerenveen het doelpunt’. In de achtste minuut opende Siem de Jong de score voor Heerenveen. Twaalf minuten voor tijd maakte Henk Veerman de 2-0 en Joey Veerman scoorde in de 89-ste minuut de 3-0.

Gestegen van plaats tien naar negen

Heerenveen is door deze overwinning tijdelijk weer een plekje gestegen op de ranglijst, van plaats tien naar plaats negen. Fortuna Sittard kan Heerenveen zondagmiddag inhalen als het wint van PSV. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, PSV heeft ook wel eens mindere fases, maar normaliter zal Heerenveen deze positie dit weekend weten te behouden.

De club krijgt de komende periode een rustiger programma en kan gaan werken aan het inpassen van de in de winter aangetrokken nieuwe voetballers, om het collectief sterker te maken en toch nog naar de play-offs te kunnen om het landskampioenschap. Technisch en theoretisch ligt nog alles open voor de ploeg van trainer Johnny Jansen.

Actuele stand eredivisie.
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 15 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 17 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 20 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00