Teamfoto van VC Sneek, dat zich dit seizoen plaatst voor de play-offs, bij de beste vier volleybalteams van Nederland.
Teamfoto van VC Sneek, dat zich dit seizoen plaatst voor de play-offs, bij de beste vier volleybalteams van Nederland. Foto: VC Sneek-website

VC Sneek plaatst zich voor play-offs bij beste vier van Nederland

Sport

SNEEK - Het was een benauwde overwinning met 3-2 zaterdagmiddag tegen Talentteam Papendal maar wat geeft het. De VC Sneek dames hebben de play-offs van de eredivisie gehaald en gaan straks met de beste vier teams van Nederland strijden om het landskampioenschap. 

Zwolle en Sneek zijn op hetzelfde aantal punten geëindigd, maar omdat Zwolle een set meer heeft verloren mogen de volleybalsters van Sneek door. VC Sneek staat nu derde. Die vier teams gaan straks in een volledige competitie van zes wedstrijden per team, uitmaken wie landskampioen gaat worden.

Vanwege corona is er dit seizoen maar een halve competitie gespeeld tussen de negen teams in de eredivisie. VC Sneek won zesmaal en verloor tweemaal.

Terug naar de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, in de voor publiek verboden Sneker Sporthal: De setstanden geven al aan hoe schommelend het niveau was: 25-17, 27-29, 25-13, 19-25, 15-12. In de spannende beslissende vijfde set was het super spannend en kreeg VC Sneek bij de stand 12-11 een punt cadeau omdat Talentteam Papendal-treainer Avital Selinger de rode kaart kreeg vanwege commentaar op de arbitrage. Dat betekende 13-11 voor de Friezinnen.

Een scorend blok van Jasmijn Akse en een rake klap van Roos van Wijnen zorgden ervoor dat de overwinning nog net met 15-12 naar Sneek ging.

Volleybalclub Apollo begint als koploper aan de play-offs, Sliedrecht als nummer twee. Sneek staat nu nog derde en kan alleen nog door Eurosped worden ingehaald, niet meer door Zwolle. Zwolle, de huidige nummer vier kan ook door Eurosped worden ingehaald. Eurosped kan het zondag ook nog in haar eigen wedstrijd verknallen, dan gaan Sneek als nummer drie en Zwolle als nummer vier door naar de play-offs.

De wedstrijden van de play-offs worden allen in de maand maart gespeeld.

Harry Dekker (Staatsbosbeheer), Esther Verhagen (gemeente Ooststellingwerf) en Perry de Neef (Sundo) nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème in Ooststellingwerf Gezondheid 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 4 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 8 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 20 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 22 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 28 mrt, 15:00
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00