Beitske Visser kan niet wachten om weer te gaan racen.
Beitske Visser kan niet wachten om weer te gaan racen. Foto: Richard Mille Racing

‘Vet nieuws’ voor Beitske Visser

Sport

UITWELLINGERGA -  Beitske Visser neemt dit jaar met Richard Mille Racing deel aan het World Endurance Championship (FIA WEC). Samen met Tatiana Calderon en Sophia Floersch, de dames waarmee ze ook de 24 Uur van Le Mans reed, gaat ze van start in de LMP2-klasse. Visser heeft daarmee een druk programma voor de boeg, want ze neemt ook deel aan de W Series (raceklasse voor vrouwen).

Het FIA WEC is een uithoudingsklasse met een wereldkampioenschap-status waarbij verschillende autoklassen tegen elkaar strijden. Van sport prototypes (LMP1 en LMP2) tot productie gebaseerde GT’s (LMGTE Pro en LMGTE Am). De rijders en constructeurs die het beste scoren worden aan het einde van het seizoen tot wereldkampioen gekroond.

Wereldkampioenschap

Vorig jaar maakten Visser, Floersch en Calderon met Richard Mille Racing hun debuut in de endurance-racerij. Dat deden ze in de LMP2-klasse van de European Le Mans Series (ELMS). Visser reed als vervanger van Katherine Legge, vier van de vijf ELMS-races en de 24 uur van Le Mans. Dit seizoen maakt de Friezin deel uit van de vaste bezetting van het team, dat dus de overstap maakt naar het wereldkampioenschap.

Doelen hebben we ons nog niet gesteld. Het is een kwestie van doorgroeien en de ervaring van vorig jaar verder uitbouwen.

Beitske Visser kan niet wachten om te beginnen. In een telefonisch gesprek met RondOm zegt ze: “Dit is heel vet nieuws. Vorig jaar was het natuurlijk al te gek dat ik mee kon doen. Maar doordat ik pas laat in het seizoen in de auto stapte, was het niet altijd ideaal. Doordat de deal nu al rond is, kunnen we ons focussen op een goede voorbereiding. Dat zorgt in ieder geval voor minder stress.”

Trots op promotie

Het getuigt van vertrouwen dat het team haar gevraagd heeft voor de vaste bezetting. Visser: “Daar ben ik ook trots op. Ik heb genoten van de samenwerking vorig jaar; dit is de volgende stap.” Doelen heeft het team nog niet gesteld. “Daar is het nog te vroeg voor. Er zijn een aantal reglements-veranderingen qua motorvermogen en banden. Het is dus eerst zaak dat goed te begrijpen. Verder is het een kwestie van doorgroeien en de ervaring van vorig jaar verder uitbouwen.”

Wanneer ze voor het eerst weer mag gaan testen is nog onduidelijk. “Vanwege corona veranderen de regels bijna dagelijks, dus daar is nog geen zicht op. Dus richt ik me nu vooral op mijn fysiek. Ik train veel en ben daarnaast veel op de simulator te vinden. We gaan op een aantal circuits rijden die ik nog niet ken, dus komt het heel goed uit dat ik nu een simulator in huis heb.”

Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 31 minuten geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 10 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur gisteren
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00