zondag 29 november, 2020 02:20
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Meest actuele stand van zaken van de sponsoractie voor de motorsportclub van Makkinga.
Meest actuele stand van zaken van de sponsoractie voor de motorsportclub van Makkinga. (Foto: MSC Prikkedam)

Doneeractie voor motorsportclub Prikkedam haalt de 20.000 euro

  Sport

De doneeractie voor motorsportvereniging Prikkedam in Makkinga heeft gisteren de grens van 20.000 euro gehaald. De club is de doneeractie gestart om de juridische kosten te kunnen betalen waar het al jaren mee wordt geconfronteerd. Het maakt duidelijk dat de meeste omwonenden willen dat de 75-jarige club blijft bestaan. Een klein deel van de omwonenden zorgt voor langslepende juridische procedures.


“De donaties blijven nog steeds binnen komen, we zijn ontzettend blij met elk bedrag en het ondersteunende gebaar dat er achter zit”, laat het bestuur weten. Rondom publiceerde vorige maand nog een interview met voorzitter Wout van der Molen, waarin achtergronden van deze zaak worden belicht: https://www.rondomvandaag.nl/regio/stellingwerven/20324/-de-onderzoeken-hebben-tijd-nodig-maar-het-komt-goed-

Aanschaffen testapparatuur
Ondertussen blijven de vrijwilligers van de club hun best doen om aan de geluidsregels te voldoen en wordt van de crossers verwacht - en getest met door de club aangeschaft materiaal - dat de motoren binnen bepaalde geluidsnormen blijven. Ook voor het aanschaffen van allerlei testapparatuur op en rond de baan - om de hoogte het geluid te meten - kan de club het gedoneerde geld goed gebruiken.

Voorzitter Van der Molen: “Ik hoop dat we over een half jaar ook aan de geluidsnormen kunnen voldoen en ook geen enkele seconde over de hoogte van de toegestane decibellen hoeven na te denken. Het zou ook geweldig zijn als dan alle bezwaren tegen de Prikkedam stoppen, dan kunnen wij ons weer richten op lekker sporten en leuke evenementen organiseren want dat is uiteindelijk waar we het allemaal voor doen.”

Meer berichten