Afbeelding
Foto: Website sc Heerenveen

SC Heerenveen verliest van Ajax in een vijfklapper

Sport

Ondanks drie coronagevallen bij SC Heerenveen ging de voetbalwedstrijd van de Friese eredivisionist vanmiddag gewoon door. In Amsterdam kregen de Heerenveense profvoetballers met 5-1 klop van hun tegenstrevers van AFC Ajax en zijn daarmee meteen hun ongeslagen status kwijtgeraakt. Heerenveen staat door dit resultaat op de zesde stek, met 10 punten uit 5 wedstrijden. Ajax staat tweede - achter koploper PSV - met 12 uit 5. Henk Veerman redde met zijn derde competitiedoelpunt de Friese eer.

Op de website van sc Heerenveen vonden we zojuist dit treffende verslag:

“Heel stiekem, heel voorzichtig dacht sc Heerenveen na ruim een uur spelen aan een spectaculaire comeback. Eentje zoals twee seizoenen terug, toen in de Arena een 3-1 achterstand alsnog werd goedgemaakt (4-4). Reden tot deze flashback gaf Henk Veerman, die een snelle uitbraak via Mitchell van Bergen bekroonde met een doelpunt (3-1). Een goal uit het niets, want daarvoor was het eenrichtingsverkeer geweest in Amsterdam.

De Friese hoop duurde precies zes minuten. Na de treffer van Veerman bracht Davy Klaassen de marge weer op drie door een strafschop binnen te schieten (4-1). Scheidsrechter Björn Kuipers wees naar de stip en bestrafte vasthouden door Rodney Kongolo, na het bestuderen van de videobeelden. Het was de tweede keer dat Ajax na een VAR-ingreep een penalty kreeg. De eerste keer pakte Tadic het cadeautje uit, na ongelukkig hands van Sherel Floranus (2-0).

Geen vat
Voordat Tadic zijn strafschop binnenschoot, had hij zijn ploeg na vier minuten al op voorsprong gezet. De Serviër werd door de Friese defensie iets te veel ruimte geboden, waarna hij met zijn rechterbeen de bal fraai achter Erwin Mulder krulde (1-0). Ondanks een mannetje extra achterin, in de persoon van Ibrahim Dresevic, kreeg sc Heerenveen geen vat op de Amsterdammers. Gevolg: een 3-0 ruststand. Naast Tadic was ook Mohammed Kudus trefzeker.

Met het doelpunt van Klaassen was de wedstrijd definitief beslist. In de slotfase maakte invaller Antony er zelfs nog 5-1 van. Een duidelijke nederlaag voor sc Heerenveen waar op viel af te dingen. De eerste dit seizoen, na drie overwinningen en één gelijkspel. Volgende week zaterdag komen de Friezen weer in actie. Dan komt FC Emmen op bezoek. Het duel in het Abe Lenstra stadion begint om 21.00 uur.”

Ajax - sc Heerenveen 5-1 (3-0). 4. Tadic 1-0, 28. Tadic (pen.) 2-0, 35. Kudus 3-0, 66. H. Veerman 3-1, 72. Klaassen (pen.) 4-1, 87. Antony 5-1. Gele kaarten: Martínez (Ajax), Kongolo, Van Hecke (sc Heerenveen). Scheidsrechter: Kuipers.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo (81. Dewaele), Batista Meier (46. Nygren), J. Veerman; H. Veerman, Van Bergen.

De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 9 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00