vrijdag 30 oktober, 2020 03:34
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
De laatste financiële stand van zaken rondom de doneeractie.
De laatste financiële stand van zaken rondom de doneeractie. (Foto: Screenshot Facebook Prikkedam)

Teller staat op ruim 15.000 euro aan donaties voor motorclub Prikkedam

  Sport

Motorsportvereniging Prikkedam uit Makkinga heeft inmiddels ruim vijftienduizend euro binnen aan vrijwillige bijdragen. De club is vrijdag 18 september een doneeractie gestart om alle juridische en andere kosten te kunnen. De zondagavond erna stond er al meer dan tienduizend euro op de rekening, geschonken door 179 welwillende donateurs. De teller staat nu al op 15.777 euro, geschonken door 279 mensen.


“Zo trots op jullie, geweldige mensen! De donaties blijven binnen komen! Zelfs persoonlijk gebracht bij de bestuursleden...”, meldt het bestuur van de motorsportvereniging.

Op de website www.doneeractie.nl meldt de vereniging het volgende: “Met jouw donatie proberen we verder te gaan met aanpassingen om dwangsommen te voorkomen en onze prachtige baan te behouden voor toekomstige generaties. Volgend jaar bestaat MSV de Prikkedam 75 jaar, wat een rijke historie ligt er op deze prachtige baan in Makkinga. Grote nationale en internationale wedstrijden zijn hier verreden. Graag willen we deze mijlpaal vieren , echter bevinden we ons al lange tijd in een juridische storm.”

“Hoewel alle motoren tijdens de trainingen aan de KNMV norm voldoen, worden er toch nog enkele onverklaarbare geluidspieken geconstateerd. Deze hebben zeer hoge dwangsommen tot gevolg. MSV de Prikkedam doet er alles aan om dit te onderzoeken. Denk hierbij aan adviesbureaus voor geluid, juridisch advies en investeren in geluidsreducerende middelen. Al deze zaken kosten veel geld, naast alle dwangsommen die moeten worden betaald.”

“Ons geld raakt op en als jij ook hoopt dat de Prikkedam nog minstens 75 jaar blijft bestaan, kun je een donatie doen via deze link: https://www.doneeractie.nl/behoud-van-de-prikkedam/-45987

Meer berichten