Afbeelding
Foto: SC Makkinga

Sc Makkinga-Havelte

Sport

Na een gelijk opgaande beginfase kwam de thuisclub al na tien minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Een snelle aanval belandde bij Luko Reinders, die met een geweldig afstandsschot de keeper kansloos liet.

Langzamerhand kwam Havelte beter in de wedstrijd. Enkele schoten gingen naast, terwijl keeper Sven Vegelien een goede redding verrichte. Met enig kunst en vliegwerk kon echter een doelpunt voorkomen worden. Een vrije bal van Tycho Hamstra werd door de keeper tot corner verwerkt. Uit de corner van Ronnie Waringa werd de bal door Luko Reinders naast geschoten.

Direct na de pauze had Makkinga niet over geluk te klagen toen een vrije bal keihard op de paal werd geschoten en de rebound door een verdediger werd geblokt.

Daarna nam de thuisclub weer het heft in handen en ontstonden diverse kansen. Via de keeper kwam de bal bij Ivo Savenije, maar zijn kopbal kwam via verdediger en lat het veld weer in. Schoten van Ivo Savenije en Chiel Platje werden een prooi van de keeper, terwijl Ivo Savenije ook nog een kopbal tegen de lat zag belandden. Toch zou de tweede treffer er komen. Binnen het strafschopgebied werd er hands gemaakt en de toegekende strafschop werd door Ivo Savenije benut.

Bij de thuisclub kwamen Dennis Postma, Coert de Bie en Tim de Wit nog in het veld voor Luko Reinders, Jort Bijstra en Bas Dolman. Voor beide teams waren er nog enkele kansen maar de stand bleef 2-0.

Een knap resultaat voor de gepromoveerde thuisclub die voor de derde keer ongeslagen bleef, terwijl keeper Sven Vegelien nog geen doelpunt tegen kreeg.

Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 6 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 22 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00