Afbeelding
Foto: MSV Prikkedam

Nu al 10.000 euro aan donaties voor behoud Prikkedam

Sport

Vrijdagmiddag is de motorsportvereniging Prikkedam een doneeractie gestart om alle juridische en andere kosten te kunnen betalen en zondagavond stond er al meer dan tienduizend euro op de rekening, geschonken door 179 welwillende donateurs: mensen die de motorclub een warm hart toe dragen.

Afgelopen zaterdag stond er in onze krant Rondom Stellingwerven een paginagroot artikel over het jarenlange juridische getouwtrek wat veel tijd, energie en geld kost van de motorsportvereniging en van de vrijwillige bestuursleden vooral veel tijd en energie. Op dit moment wordt er tweemaal per week drie uur gecrosst op de baan bij Makkinga en om die drie uren is alles te doen.

Voorzitter Wout van der Molen hoopt dat als straks de onderzoeken naar geluidsoverlast zijn afgerond - waar de vereniging dure apparatuur voor heeft aangeschaft - dat dan ook de bezwaren voorbij zijn en er eindelijk weer gefocust kan worden op de leuke zaken van de motorcross en het samen activiteiten ontwikkelen voor Makkinga en omgeving.

Het paginagrote artikel over deze langdurige kwestie vind je inmiddels op onze Rondom Vandaag-website via deze link: https://www.rondomvandaag.nl/regio/stellingwerven/20324/-de-onderzoeken-hebben-tijd-nodig-maar-het-komt-goed-

De doneeractie gaat voorlopig nog even door, want er zijn onderhand al negen dwangsommen die betaald moeten worden. MSV Prikkedam geeft aan: "Met de donaties proberen we verder te gaan met aanpassingen om dwangsommen te voorkomen en onze prachtige baan te behouden voor toekomstige generaties. Volgend jaar bestaat MSV de Prikkedam 75 jaar, wat een rijke historie ligt er op deze prachtige baan in Makkinga. Grote nationale en internationale wedstrijden zijn hier verreden. Graag willen we deze mijlpaal vieren, echter bevinden we ons al lange tijd in een juridische storm."

"Hoewel alle motoren tijdens de trainingen aan de KNMV norm voldoen, worden er toch nog enkele onverklaarbare geluidspieken geconstateerd. Deze hebben zeer hoge dwangsommen tot gevolg. MSV de Prikkedam doet er alles aan om dit te onderzoeken. Denk hierbij aan adviesbureaus voor geluid, juridisch advies en investeren in geluidsreducerende middelen. Al deze zaken kosten veel geld, naast alle dwangsommen die moeten worden betaald."

Doneren kan via deze website: https://www.doneeractie.nl/behoud-van-de-prikkedam/-45987

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 6 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 14 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03