zaterdag 24 oktober, 2020 22:55
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Foto: MSV Prikkedam

Nu al 10.000 euro aan donaties voor behoud Prikkedam

  Sport

Vrijdagmiddag is de motorsportvereniging Prikkedam een doneeractie gestart om alle juridische en andere kosten te kunnen betalen en zondagavond stond er al meer dan tienduizend euro op de rekening, geschonken door 179 welwillende donateurs: mensen die de motorclub een warm hart toe dragen.


Afgelopen zaterdag stond er in onze krant Rondom Stellingwerven een paginagroot artikel over het jarenlange juridische getouwtrek wat veel tijd, energie en geld kost van de motorsportvereniging en van de vrijwillige bestuursleden vooral veel tijd en energie. Op dit moment wordt er tweemaal per week drie uur gecrosst op de baan bij Makkinga en om die drie uren is alles te doen.

Voorzitter Wout van der Molen hoopt dat als straks de onderzoeken naar geluidsoverlast zijn afgerond - waar de vereniging dure apparatuur voor heeft aangeschaft - dat dan ook de bezwaren voorbij zijn en er eindelijk weer gefocust kan worden op de leuke zaken van de motorcross en het samen activiteiten ontwikkelen voor Makkinga en omgeving.

Het paginagrote artikel over deze langdurige kwestie vind je inmiddels op onze Rondom Vandaag-website via deze link: https://www.rondomvandaag.nl/regio/stellingwerven/20324/-de-onderzoeken-hebben-tijd-nodig-maar-het-komt-goed-

De doneeractie gaat voorlopig nog even door, want er zijn onderhand al negen dwangsommen die betaald moeten worden. MSV Prikkedam geeft aan: "Met de donaties proberen we verder te gaan met aanpassingen om dwangsommen te voorkomen en onze prachtige baan te behouden voor toekomstige generaties. Volgend jaar bestaat MSV de Prikkedam 75 jaar, wat een rijke historie ligt er op deze prachtige baan in Makkinga. Grote nationale en internationale wedstrijden zijn hier verreden. Graag willen we deze mijlpaal vieren, echter bevinden we ons al lange tijd in een juridische storm."

"Hoewel alle motoren tijdens de trainingen aan de KNMV norm voldoen, worden er toch nog enkele onverklaarbare geluidspieken geconstateerd. Deze hebben zeer hoge dwangsommen tot gevolg. MSV de Prikkedam doet er alles aan om dit te onderzoeken. Denk hierbij aan adviesbureaus voor geluid, juridisch advies en investeren in geluidsreducerende middelen. Al deze zaken kosten veel geld, naast alle dwangsommen die moeten worden betaald."

Doneren kan via deze website: https://www.doneeractie.nl/behoud-van-de-prikkedam/-45987

Meer berichten