Een jeugdspeler in het nieuwe tenue
Een jeugdspeler in het nieuwe tenue

SV Oosterwolde ook al coronaproof

Sport

De nieuwe voetbalvereniging SV Oosterwolde is nadat het dit jaar is ontstaan uit de verenigingen De Griffioen en DIO Oosterwolde voetbaltechnisch en accommodatietechnisch helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Coronatechnisch is ook alles geregeld, dat kwam er in het drukke fusiejaar ook nog eens bij.

Zaterdag 29 augustus is dan eindelijk – na al het regelwerk - het nieuwe voetbalseizoen weer van start gegaan. Sportvereniging Oosterwolde is een nieuwe naam in de regio, maar met flink wat jaren historie. In juni 2020 is SV Oosterwolde officieel opgericht na de fusie van SV De Griffioen en VV DIO.

Flinke coronamaatregelen

Bestuurslid Niels Moelard: “De start van het seizoen hadden we echter wel graag iets anders gezien. Vanwege de coronaregels zijn er flink wat maatregelen genomen om er voor te zorgen dat er ook in deze tijd op een verantwoorde manier gesport kan worden.”

Geen ouders langs de lijn

Tijdens de trainingen zijn er richtlijnen. Eén van die richtlijnen is dat er geen ouders langs de lijn mogen staan en ook op wedstrijddagen zijn er speciale richtlijnen. De kantine is anders ingericht, de tribune wordt niet gebruikt en er wordt een gezondheidscheck gedaan.

Moelard: “Dat zijn niet echt zaken die je graag bij de start van een nieuwe club wilt. Maar het is even niet anders. Ondanks deze zaken, proberen de vele vrijwilligers er iets moois van te maken. In de afgelopen zomermaanden is een grote groep mensen enorm druk geweest om het complex een nieuwe uitstraling te geven.”

Kantine volledig opgeknapt

De kantine is van binnen onder handen genomen, muren zijn aan de buitenkant voorzien van een nieuwe kleur en overal hangen nieuwe borden en vlaggen. Want met een nieuwe vereniging, hoort ook een nieuwe uitstraling. “Het is mooi dat zoveel mensen de schouders eronder willen zetten, want de nieuwe slogan is Samen Sterk.”

Mooie nieuwe outfit

Ook qua voetbalkleding is er gekozen voor een nieuw uiterlijk, maar wel met herkenbare aspecten vanuit het verleden. De hoofdkleur is zwart, maar er staat een blauwe (de kleur van DIO) en een rode (de kleur van De Griffioen) baan op het nieuwe voetbalshirt.

Ambitie

De kwaliteitsoutfit straalt uit dat SV Oosterwolde ambitie heeft, vol in de samenleving staat en voetbal wil bieden aan jong en oud. Moelard: “Ben je benieuwd naar onze vereniging en hoe die er nu bij staat? Of wil je ook meevoetballen? Kom gerust langs. Maar doe dat voorlopig nog wel op 1,5 meter afstand.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 4 uur geleden
Beeld ter illustratie
Omwonenden Noordwolde-Zuid Spannen Rechtszaak aan Tegen Lelieteler Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 22 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 19 apr, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00