Afbeelding
Foto: Fietselfstedentocht

Volgend jaar nieuwe extra elfstedentocht: voor MTB'ers

Sport

Vereniging Ondernemend Bolsward meldt een interessant nieuwtje. Volgend jaar organiseert dé stad van de Friese fietselfstedentocht namelijk een extra fietselfstedentocht: per mountainbike of gravelbike én zoveel mogelijk over onverharde wegen. Vanwege het zwaardere karakter zal dit event over twee dagen worden verreden.

Wie aan Bolsward denkt, denkt aan fietsen. Al meer dan 100 jaar wordt vanuit deze stad - in het hart van de elf steden - op tweede Pinksterdag de Fietselfstedentocht georganiseerd. Maar in Bolsward staan elk jaar ook andere fietsevenementen op het programma, zoals de wielerrondes op Pinksterzaterdag en tijdens de Heamieldagen.

September 2021
In september 2021 wordt deze elfstedentocht voor mountainbikes georganiseerd. In twee dagen worden alle elf steden aangedaan over veelal onverharde paden in het Friese landschap. Op de eerste dag zullen de fietsers de noordelijke lus afleggen en de tweede dag worden de steden in de zuidwesthoek aangedaan.

Start en finish in Bolsward
Steeds meer fietsers grijpen naar de mountainbike of gravelbike en zouden dan ook graag in deze discipline een Elfstedentocht willen rijden. Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht stapt in dit gat en heeft besloten om in 2021 deze tocht te organiseren. Het wordt een tweedaags evenement met elke dag de start en finish in Bolsward.

Kerkenpaden, zeedijken, bossen en landerijen
De eerste dag zullen de steden Harlingen, Franeker, Dokkum en Leeuwarden worden aangedaan. De tweede dag kom je door Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen en Workum. De route gaat zoveel mogelijk over onverharde wegen. Oude kerkenpaden, zeedijken, bossen en landerijen zullen worden doorkruist. Stephan Rekker, voorzitter van de Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht: “Ons bestuur is erg enthousiast. Wij hopen op een mooie aanvulling van fietstochten vanuit Bolsward.''

Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 2 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 20 uur geleden
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen gisteren
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen gisteren
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00