vrijdag 3 juli, 2020 19:15
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Basisregels zwembaden
Basisregels zwembaden (Foto: Gemeente Weststellingwerf)

Zwembaden vanaf 2 juni weer open

  Sport

Vanaf dinsdag 2 juni zijn de gemeentelijke zwembaden De Steense en De Dobbe weer open. In de zwembaden gelden de coronamaatregelen. 

Dit betekent: 

- Maximaal 30 personen tegelijkertijd naar binnen. 

- Mensen ouder dan 12 jaar houden 1,5 meter afstand van elkaar. 

- Badkleding thuis aantrekken. 

Wanneer starten de zwemlessen?
De zwemlessen in de Steense starten in de week van 2 juni. Ouders en/of verzorgers worden hier persoonlijk over geïnformeerd. Het vervolg van de zwemlessen in De Dobbe wordt verder uitgewerkt en. In juni komt hier meer informatie over.

Toegangskaartjes kopen voor vrij zwemmen en baantjes zwemmen
Zwembad De Steense gaat naast de zwemlessen alleen open voor baantjes zwemmen. De Dobbe gaat open voor baantjes zwemmen en vrij zwemmen voor de jeugd. Andere activiteiten gaan niet door. Voor bezoek aan de zwembaden moet je vooraf een toegangskaartje kopen. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis. Voor hen is een kaartje reserveren niet nodig.

Toegangskaartjes koop je vanaf vrijdag 29 mei online. Op de website en via de social media informeren we vrijdag over de link. Na de betaling ontvang je een bevestiging in de mail. Toon deze bevestiging bij aankomst in het zwembad aan het loket. 

Belangrijk: in De Steense zijn kortingskaartjes, de 10- en 100-badenboekjes NIET geldig in juni. In De Dobbe zijn de 10-baden rittenkaarten NIET geldig in juni. 

Tijdsblokken om te zwemmen 
In De Steense komen er tijdsblokken van 60 minuten. Per tijdsblok worden maximaal 20 kaartjes verkocht. Per volwassene (18+) mag er één kind tot 4 jaar mee. Het 25-meterbad is ingericht voor het zwemmen van banen. Kinderen zonder zwemdiploma kunnen zwemmen in het kleine bad onder begeleiding van een volwassene (18+).

In De Dobbe komen er tijdsblokken van 90 minuten. Per tijdsblok worden er maximaal 30 kaartjes verkocht. Per volwassene (18+) mag er één kind tot 4 jaar mee. Tot 12.00 uur worden er alleen banen gezwommen. Vanaf 12.00 uur is er vrij zwemmen en spelen. 

Kom maximaal 5 minuten voor de afgesproken tijd naar het zwembad. 

Wanneer sluit De Steense? 
In de zomervakantie is zwembad De Steense altijd dicht. De deuren sluiten dit jaar op zondag 28 juni. Het plan is om na de zomervakantie, vanaf 31 augustus, weer te starten met alle zwemlessen en de doelgroep-activiteiten.

Gebruik van faciliteiten
De horeca blijft voorlopig gesloten. Neem een eigen bidon met drinken mee. Douchen is niet mogelijk. Toiletten in het zwembad zijn wel open.

Meer berichten