zondag 5 april, 2020 04:42
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Foto: SC Makkinga

Koploper Sc Makkinga wint van Amboina

  Sport

MAKKINGA - In een gelijk opgaande wedstrijd waren in de beginfase de beste kansen voor de gasten. Maar de schoten gingen naast en voor het doel terwijl Tim de Wit een bal uitstekend onschadelijk maakte. Makkinga kon daar weinig tegenoverstellen.

Een schot van Ivo Savenije werd geblokt, terwijl een inzet van Bas Dolman via de keeper naast ging. Na twintig minuten spelen kwam de thuisclub op voorsprong. Een voorzet van Chiel Platje werd door Ivo Savenije hard en hoog in het doel geknald. In de laatste fase van de eerste helft kreeg Makkinga wel een overwicht, maar verder dan een inzet van Bas Dolman, welke door de keeper onschadelijk werd gemaakt kwam men niet.

Amboina begon sterk aan de tweede helft en zette de thuisclub onder druk maar grote kansen leverde het overwicht niet. Ook de schoten aan Makkingaster zijde bracht de Amboina keeper niet in de problemen. Langzamerhand wist Makkinga het initiatief weer over te nemen, maar grote kansen bleven uit.

Inmiddels was Jort Bijstra in het veld gekomen voor Ivo Savenije, terwijl Jelle Mulder werd vervangen door Hans Olav Prins. Tien minuten voor tijd wist de thuisclub de wedstrijd definitief te beslissen, toen een vrije trap van Wesley van der Mast door Jonne Bijstra uitstekend werd ingekopt.

In de slotfase kregen Hans Olav Prins en Mark de Groot nog goede mogelijkheden om de score uit te breiden maar het bleef 2-0.

Meer berichten