Koploper Sc Makkinga wint van Amboina

MAKKINGA - In een gelijk opgaande wedstrijd waren in de beginfase de beste kansen voor de gasten. Maar de schoten gingen naast en voor het doel terwijl Tim de Wit een bal uitstekend onschadelijk maakte. Makkinga kon daar weinig tegenoverstellen.

Een schot van Ivo Savenije werd geblokt, terwijl een inzet van Bas Dolman via de keeper naast ging. Na twintig minuten spelen kwam de thuisclub op voorsprong. Een voorzet van Chiel Platje werd door Ivo Savenije hard en hoog in het doel geknald. In de laatste fase van de eerste helft kreeg Makkinga wel een overwicht, maar verder dan een inzet van Bas Dolman, welke door de keeper onschadelijk werd gemaakt kwam men niet.

Amboina begon sterk aan de tweede helft en zette de thuisclub onder druk maar grote kansen leverde het overwicht niet. Ook de schoten aan Makkingaster zijde bracht de Amboina keeper niet in de problemen. Langzamerhand wist Makkinga het initiatief weer over te nemen, maar grote kansen bleven uit.

Inmiddels was Jort Bijstra in het veld gekomen voor Ivo Savenije, terwijl Jelle Mulder werd vervangen door Hans Olav Prins. Tien minuten voor tijd wist de thuisclub de wedstrijd definitief te beslissen, toen een vrije trap van Wesley van der Mast door Jonne Bijstra uitstekend werd ingekopt.

In de slotfase kregen Hans Olav Prins en Mark de Groot nog goede mogelijkheden om de score uit te breiden maar het bleef 2-0.

Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 4 uur geleden
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 16 uur geleden
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 18 uur geleden
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 20 uur geleden
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen gisteren
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement gisteren
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00