De gemeente Heerenveen wil graag een positieve bijdrage leveren aan het klimaat door inwoners de mogelijkheid te bieden om hun huis te verduurzamen.
De gemeente Heerenveen wil graag een positieve bijdrage leveren aan het klimaat door inwoners de mogelijkheid te bieden om hun huis te verduurzamen. Foto: www.energieloketheerenveen.nl

Heerenveen geeft Energie Kado Bon aan huurders

Samenleving

De gemeente Heerenveen wil graag een positieve bijdrage leveren aan het klimaat door inwoners de mogelijkheid te bieden om hun huis te verduurzamen. Van 7 december tot 31 juli 2022 kunnen huurders in de gemeente Heerenveen daarom gebruik maken van de Energie Kado Bon. Voor iedere woning is 70 euro beschikbaar voor energiebesparende maatregelen.

Wethouder Jelle Zoetendal: “We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de energietransitie ook als je iets minder te besteden hebt. De Energie Kado Bon helpt daarbij. Het terugdringen van het energieverbruik is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de eigen portemonnee, zeker gezien de stijgende kosten voor energie.”

Besteden van de bon
Inwoners die een woning huren ontvangen een brief van de gemeente met uitleg over de Energie Kado Bon. Met de bon kan per woning voor 70 euro producten worden aangeschaft waarmee energie kan worden bespaard zoals bijvoorbeeld ledlampen en tochtstrips. Dit kan via een webshop die speciaal voor de gemeente is ingericht. Ook kan men terecht bij een deelnemende lokale winkel.

Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW)
De Energie Kado Bon is invulling van de RREW (Regeling Reductie Energiegebruik Woningen). Een Rijkssubsidie voor het energiezuiniger maken van huur-en koopwoningen. Naast de bon wordt bij de gemeente ook ingezet op energiecoaches. In het voorjaar van 2022 wordt hiermee gestart. Een energiecoach komt bij de mensen thuis en kijkt samen met de bewoners hoe er energie bespaard kan worden. Zo maken we Heerenveen één voor één groener.

Meer informatie over de regeling staat op www.energieloketheerenveen.nl/energiekadobon

De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 9 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00