Geweldige leuke ideeën voor activiteiten met en voor je kids tijdens de corona lockdown.
Geweldige leuke ideeën voor activiteiten met en voor je kids tijdens de corona lockdown. Foto: Coronasurvivalkid.nl

Leuke gratis lockdown-spellen voor kids ontdekt

Samenleving

REGIO - Hou je kinderen maar eens op een leuke manier bezig terwijl je thuisjuf bent, thuisleraar, en je tussendoor ook nog tijd voor je eigen werk, je huishouden en wellicht nog vrije tijd wilt hebben. Wij van de redactie van RondomVandaag kwamen een interessante website tegen die al vanaf eind december 2020 interessante ideeën voor leuke spelletjes en tijdverdrijven op een rijtje heeft gezet.

Die website heet https://www.coronasurvivalkid.nl/ en heeft voor elke dag tot en met 8 februari 2021 iets leuks bedacht. Het exact op dezelfde dag nauwkeurig volgen kan al niet meer, maar het staat vol met leuke, grappige en leerzame en gezellige ideeën voor je kids om zich mee te vermaken zodat jij als ouder ook even iets anders kunt gaan doen.

Hoe blijf je dagelijks iets leuks met je kinderen doen?

Want die corona lockdown in Nederland duurt wel erg lang, de basisscholen zijn wel erg lang gesloten en het is best logisch dat je het eens een keer beu bent om je kinderen te vermaken. Het ene kind  vermaakt zichzelf beter dan het andere, maar zelfs de meest creatieven onder hen zijn het zelf iets leuks bedenken wel eens beu.

Maar liefst 43 concrete spel-ideeën op een rij

Vanaf 28 december zijn er iedere dag om 10.00 uur nieuwe opdrachten online op de website gekomen. Opdrachten die kinderen alleen kunnen doen, maar ook opdrachten die jullie samen kunnen doen. Met deze opdrachten zit iedere dag vol leuke activiteiten en bied je de kinderen wat structuur in de dag. Op de website kun je nu in januari het overzicht van eerdere dagen mooi bekijken zodat je daar inspiratie uit kunt halen.

De Corona Lockdown Kid is bedacht door Dynamo Jeugdwerk uit Brabant. Met jeugdwerkers, sociaal beheerders, buursportcoaches, vrijwilligers, stagiaires en natuurlijk de jeugd, doen zijn hun werk in Eindhoven en de regio en bereikenjongeren van 7 tot 27 jaar. Je kunt hen fysiek vinden in Waalre, Bergeijk, Best en in de stadsdelen Stratum, Tongelre, Woensel-Zuid, Strijp, Centrum, Woensel-Noord en Gestel in Eindhoven.

Bedacht in Brabant, overal toepasbaar

De jongerencentra in de wijken zijn het centrale middelpunt van het jeugdwerk, maar daarbuiten organiseren zij veel activiteiten. Door de wijken heen maken ze gebruik van verschillende panden en ruimten, zoals basisscholen, het TECHPLAYGROUND HQ, freerunhal COMMIT040, Johan Cruijff-veldje, verharde trapveldjes en parken. Dynamo Jeugdwerk is onderdeel van Lumens.

Zoals je aan de dagelijkse dosis inspiratie en ideeën op de website www.coronasurvivalkid.nl kunt zien zitten de Brabanders vol goede ideeën waar we hier in Friesland ook uitstekend ons voordeel mee kunnen doen om zo goed en zo kwaad als het gaat op een leuke manier door die lastige lockdown zien te komen.

Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 16 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 20 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen gisteren
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement gisteren
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00