vrijdag 30 oktober, 2020 02:39
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
<p>basisschool De Twirrewyn in Donkerbroek eerste gasloze school in Ooststellingwerf</p>

basisschool De Twirrewyn in Donkerbroek eerste gasloze school in Ooststellingwerf

(Foto: Gemeente Ooststellingwerf)

Eerste gasloze schoolgebouw in Ooststellingwerf opgeleverd

  Samenleving

Vrijdag 9 oktober 2020 is de vernieuwbouw van basisschool De Twirrewyn in Donkerbroek opgeleverd. Een primeur in Ooststellingwerf, want dit is het eerste gasloze schoolgebouw dat gerealiseerd is in de gemeente. Hiermee krijgt Donkerbroek een duurzaam kindcentrum waarin basisschool De Twirrewyn van onderwijsstichting Comprix en peuterspeelgroep Peuterpret van Stichting Scala zijn gehuisvest. 


 Duurzaam
Tegelijkertijd met de fusie tussen obs ’t Startblok en cbs De Peggebult in 2018 is een huisvestingsplan gemaakt om de gefuseerde school op de locatie van obs ’t Startblok te huisvesten. Dit plan is vastgesteld en de raad heeft budget beschikbaar voor de vernieuwbouw. Het vernieuwde schoolgebouw is het eerste gasloze schoolgebouw in de gemeente. Het opwekken van energie vindt plaats met behulp van zonnepanelen. Het oppervlak van het oorspronkelijke schoolgebouw was 756 m² en is door de vernieuwbouw uitgebreid naar 1.251 m².

 Speelplein voor jong en oud
Het ontwerp voor het nieuwe speelplein is in overleg tussen basisschool De Twirrewyn, peuterspeelgroep Peuterpret en Dorpsbelang Donkerbroek tot stand gekomen. Daarbij is het multifunctionele sportveld (pannakooi), waarvoor Dorpsbelang Donkerbroek een bijdrage uit het Fonds Ooststellingwerf heeft gekregen, integraal in het ontwerp voor het nieuwe speelplein meegenomen.

Meer berichten