RondOm’s Boekenplank: Het huis vol door Anita Terpstra | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Oost- en Weststellingwerf!
dinsdag 19 januari, 2021 13:19
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
<p>Cover: Het huis vol door Anita Terpstra</p>

Cover: Het huis vol door Anita Terpstra

RondOm’s Boekenplank: Het huis vol door Anita Terpstra

  RondOm's Boekenplank

In 2015 kregen vrouwen gemiddeld 1.66 kinderen. Honderd jaar eerder waren dat er nog 4.45. Echtparen die rond 1870 trouwden, kregen gemiddeld zelfs 8 kinderen.


’ Haar leven lang is Anita al gefascineerd door de jeugd van haar ouders, die beiden opgroeiden in een groot naoorlogs gezin. Haar moeder was een van veertien en haar vader een van zeven kinderen. Hoe was het om op te groeien in zo’n groot gezin? Was het gezellig om zoveel broers en zussen te hebben of kwamen ze aandacht tekort? Hoe werden alle monden gevoed en kinderen gekleed, hoe werd de orde bewaakt, wie nam welke rol op zich en hoe ging het er op school aan toe? En hoe werd het huishouden gerund zonder elektrische apparaten? Maar vooral: hoe heeft hun plek in dat grote gezin de levens van Anita’s vader, moeder, ooms en tantes beïnvloed? 

‘Het huis vol’ is de geschiedenis van twee grote gezinnen, een met zeven en een met veertien kinderen, in het naoorlogse Friesland en is rijkelijk voorzien van historische beelden en anekdotes over het leven toen.

Nu verkrijgbaar van € 19,99 voor € 7,90 in onze webshop RondOm Vandaag

Meer berichten