Of je nu op het strand van Makkum ligt, het strand bij Stavoren, het Bergumermeer, de Spokeplas of op je boot aan de Turfroute of de Dokkumer Ee of aan de Costa del Verzinhetmaar: dit zijn heerlijke boeken om te lezen.
Of je nu op het strand van Makkum ligt, het strand bij Stavoren, het Bergumermeer, de Spokeplas of op je boot aan de Turfroute of de Dokkumer Ee of aan de Costa del Verzinhetmaar: dit zijn heerlijke boeken om te lezen. Foto: Pixabay

Vijf heerlijke boeken voor je vakantie

Recreatie & Ontspanning

FRIESLAND – Corona of niet, de grote zomervakantie komt er weer aan en een goed boek past altijd want je hebt altijd vrije dagen. Waar je die vrije dagen beleeft maakt niet uit, een goed boek past overal. Daarom bieden wij jou een selectie van vijf interessante boeken voor je vakantie aan.

Of je nu op een ligstoel van een Fries vakantiehuis zit te relaxen of in een coronaproof buitenland nadat je je corona test hebt gedaan: onze webshop bezorgt de mooiste boeken overal waar je maar bent.

Bovendien kun je in onze webwinkel www.rondomshop.nl, eveneens bijpassende lokale lekkernijen en wijnen bestellen. Ook dat maakt een zorgeloze vakantie compleet vinden wij. Waar je ook bent: ga lekker genieten is ons advies.

  1. 1. Johan Derksen

Dit is de zomer van het Europees kampioenschap voetbal, dus een unieke biografische schets van een van de meest besproken voetbalanalitici van Nederland hoort daar bij. Het boek over Johan Derksen is een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiële uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera’s ook heel veel andere kanten heeft. 

Wist je dat hij ooit als profvoetballer de kleuren en eer van SC Cambuur heeft verdedigd als snoeiharde rechtsback? Zijn jarenlange vriendschap met Johan Cruijff en Harry Muskee spreekt ook tot de verbeelding. Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman interviewden Derksen een jaar lang met grote regelmaat en hebben het wonderlijke verhaal van de wonderlijke man wonderwel goed verwoord.

Klik hier als je het wilt kopen: https://rondomshop.nl/derksen

  1. 2. Foppe de Haan

Onze nationale ‘knuffelfries’ Foppe de Haan, de trainer die voetbalclub sc Heerenveen van bescheiden provincieclubje tot een Nederlandse topclub deed groeien met aantrekkelijk voetbal en er ook Europese successen mee behaalde, is het ook meer dan waard om een boek aan te besteden.

Foppe de Haan wordt gedreven door maar een doel: anderen vooruit helpen, beter maken. De van nature bescheiden voetbaltrainer bracht zo onder andere sc Heerenveen tot in de Champions League en Jong-Oranje naar de Europese titel in 2006 en 2007. Menno Haanstra sprak naast Foppe de Haan onder meer Van Nistelrooij, Drenthe, Verbeek, Tomasson en Daniël de Ridder en kwam zo tot een openhartig en eerlijk verhaal over een Fries die als voetbaltrainer zijn tijd verder vooruit was dan velen denken.

Klik hier als je het wilt kopen: https://rondomshop.nl/foppe-de-haan-1

  1. 3. Hans Wiegel

Wist je dat één van Nederlands vroeger meest besproken politici, die nog steeds als adviseur achter de politieke schermen actief is, een grote band met Friesland heeft en na zijn politieke carriere zo aan Friesland verknocht is geraakt dat hij er nu nog altijd woont?

In het boek ‘Hans Wiegel’ beschrijft Pieter Sijpersma (oud hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant) het roerige leven van een van de meest talentvolle én meest controversiële politici van na de Tweede Wereldoorlog: Hans Wiegel. Zijn retorisch talent, zijn ‘gewonemensentaal’, zijn gevatheid, zijn vermogen om gecompliceerde onderwerpen tot hun essentie terug te brengen en zijn humor bezorgde Hans Wiegel al snel een grote aanhang.

Klik hier als je het wilt kopen: https://rondomshop.nl/hans-wiegel

  1. 4. Vakantietip: Waddenzee

Dit heerlijke boek c.q. deze gids met geweldige foto’s en informatie over de mooiste plekken van het UNESCO Werelderfgoed De Waddenzee is ook prachtig om rustig door te lezen op je vakantieadres. Je kunt er zelfs je vakantie op afstemmen, want Ruben Smit geeft je ook tips hoe en waar je het beste van het moois van de Waddenzee kunt genieten.

Deze gids is ideaal om de plekken te vinden waar je unieke natuurervaringen op kunt doen. Ruben Smit – de bekende filmer/fotograaf – neemt je mee naar zijn favoriete plekken die onderverdeeld zijn in hotspots op de eilanden en aan de Friese, Groningse en Noord-Hollandse wadkust. Zijn films ‘De Nieuwe Wildernis’ en ‘Wad’ werden een doorslaand succes in de bioscoop. Zijn jarenlange ervaring in de Nederlandse natuur en vooral op de Wadden, maken hem tot de beste ‘reisleider’ voor de Wadden die je je kan voorstellen.

Klik hier als je het wilt kopen: https://rondomshop.nl/de-wadden

  1. 5. Het iconische Friese Paard

Het Friese paard is een van de meest iconische paardenrassen ter wereld. Daarnaast is het een van de oudste paardenrassen van Europa. Dit boek vertelt het verhaal van het Friese paard, voor paardenliefhebbers en liefhebbers van het Friese paard, voor Friezen en voor diegenen die zich graag verdiepen in geschiedenis. Het vertelt immers ook het verhaal van Friesland zelf en van een Nederlandse, Europese en zelfs een wereldgeschiedenis aan de hand van dit paardenras en een Nederlands erfgoed.

Jorieke Savelkouls studeerde in 2010 cum laude af als historicus aan de Universiteit van Amsterdam. Zij specialiseerde zich in internationale betrekkingen, Europese geschiedenis, koloniale geschiedenis, Niet-Westerse geschiedenis en geschiedenis van de Koude Oorlog.

Klik hier als je het wilt kopen: https://rondomshop.nl/het-friese-paard

Én vooral: een fijne vakantie toegewenst!

Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 48 minuten geleden
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 2 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 22 uur geleden
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 17 apr, 08:00
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
VOGELS VAN HET DRENTS-FRIESE WOLD Natuur 15 apr, 08:58